Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim vakara agrā spēle, mēģinot vēlreiz pieveikt Deivisu un Kazinsu

© Scanpix

Šovakar 22:30 Ņujorkas „Knicks” aizvadīs spēli pret Ņūorleānas „Pelicans”, kuru pirms divām nedēļām ar Kristapa Porziņģa veiksmīgās spēles palīdzību izdevās pārspēt. Šī būs abu komandu pēdējā savstarpējā spēle šosezon, un tā norisināsies Ņujorkā.

Naktī uz 31. decembri Kristaps Porziņģis sameta 30 punktus „Pelicans” grozā, turklāt šī bija reize, kad viņš iespaidīgi nospēlēja tieši mača izšķirošajos brīžos. Spēles izskaņā Porziņģis guva septiņus punktus pēc kārtas, palīdzot „Knicks” izglābties no sarežģītas situācijas, bet beigās Džarets Džeks ar diviem soda metieniem nokārtoja Ņujorkas uzvaru 105:103.

Kārtējo statistiski iespaidīgo maču aizvadīja Ņūorleānas milži Entonijs Deiviss un Demarkuss Kazinss, kuri kopā sameta 60 punktus, taču Ņūorleānai atkal pietrūka konsekventi laba snieguma no aizsargu puses. Reižons Rondo ir ļoti labs saspēles veidotājs bez pustālā metiena, kamēr Drū Holidejs mēdz spēlēt nestabili. Viņa vidējā rezultativitāte gan ir augstā līmenī (18.1 punkts), taču spēļu galotnēs sniegtās palīdzības mēdz pietrūkt.

„Knicks” tikmēr sagaidījusi sastāvā atpakaļ Timu Hārdeveju, kurš sezonas pirmajos mēnešos krietni palīdzēja Porziņģim uzbrukumā. Viņš atgriešanās spēlē guva 16 punktus, taču „Knicks” treneris Džefs Hornačeks atzina, ka Hārdevejam vēl pietrūkst ātruma un paies laiks, līdz viņš atgūs savu optimālo sportisko formu.

Ņujorka gan kopumā nav savā labākā kondīcijā, un iepriekš pieminētā uzvara pār „Pelicans” ir viens no ļoti retajiem pozitīvajiem pēdējā mēneša laikā. Viesos uzvarēta gan arī Dalasa, Rietumu konferences pastarīte, bet ciesti vairāki zaudējumi . No pēdējām 11 spēlēm „Knicks” uzvarējusi tikai divās un pamazām slīd prom no izslēgšanas spēļu zonas. Optimismu nevairo arī nākamo spēļu kalendārs - rītvakar (22:00 pēc Latvijas laika) vēl netālais izbraukums uz Bruklinu, kam sekos sešas izbraukuma spēles Rietumu konferencē.

„Knicks” veikusi izmaiņas sastāvā, atlaižot sezonas sākumā pamatpieciniekā izmantoto Ramonsu Sešonsu, kuram bija garantētais līgums. Sešonss pēc Džeka iecelšanas sākumsastāvā spēlēja minimāli, bet viņa vietā komanda no D-līgas izsauks Treju Bērku. Bērks pirms četriem gadiem daudzsološi debitēja Jūtā, aizvadot divas labas sezonas, bet sekoja kritums un neveiksmīga pārcelšanās uz Vašingtonu, kas jaunu līgumu nepiedāvāja. Arī Bērka spēles laiks, visticamāk, nebūs liels, jo Džeks turpina spēlēt pārsteidzoši veiksmīgi, nesen arī savācot „triple-double”, kamēr rezerves saspēles vadītāja minūtes joprojām ir jaunā Frenka Nilikinā rīcībā.

Porziņģim spēle pret „Pelicans” ir pēdējā, kurā viņam līdz šim izdevies gūt 30 punktus, un viņa metienu precizitāte joprojām ir, jāsaka, kā ir, zemā līmenī. Janvāra mēnesī trāpīti tikai 36% metienu no spēles, pretinieku aizsardzībām ļoti apgrūtinot viņa pustālā metiena izdarīšanu. Savukārt tālmetienus Porziņģis izpilda daudz sekmīgāk un pēdējās trīs spēlēs trāpījis astoņus no 16.

Savukārt Porziņģa šīvakara pretspēlētājs Entonijs Deiviss ir iemetis vismaz 30 punktus piecās no pēdējām septiņām spēlēm, turklāt Kazinsa klātbūtne viņam krietni atbrīvo rokas un ļauj lepoties ar savas karjeras pārliecinoši labāko metienu precizitāti - šosezon Deiviss trāpījis 57% metienus no spēles un 36% tālmetienu. Taču, kā jau minēts, viņa sniegums komandai īpašus panākumus nav nesis, un „Pelicans” ieņem vietu Rietumu konferences vidū un neizskatās pēc drauda NBA grandiem izslēgšanas spēļu sērijā.