Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis vīlies par balsojumu: Spēlētāji zina, ka esmu sākumpiecinieka līmenī

© USA Sports Today / Scanpix

Ņujorkas "Knicks" līderis Kristaps Porziņģis pirms spēles Jūtā pret vietējo "Jazz" (117:115) sarunā ar medijiem lika manīt, ka ir vīlies par to, ka netika iebalsots Nacionālās basketbola asociācijas Zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumpieciniekā.

"Spēlētāji zina. Tas ir viss, kas man sakāms," Zvaigžņu spēles sākumpiecinieku izvēli komentēja Kristaps Porziņģis, kurš kopsummā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem palika ceturtais aiz Lebrona Džeimsa, Jaņņa Adetokunbo un Džoela Embīda. Kamerūniešu centrs bija priekšā Porziņģim gan fanu, gan žurnālistu balsojumā, toties spēlētāji priekšroku deva latvietim.

"Katram ir savs viedoklis. Fani ir viena lieta. Ir tā, kā ir. Ir arī daudz lietu, kuras es būtu varējis laukumā paveikt labāk. Ir tā, kā ir," Porziņģis turpināja. Liepājniekam gan tik un tā ir ļoti labas izredzes piedalīties savā pirmajā Zvaigžņu spēlē, tiekot starp treneru izvēlētajiem rezervistiem. "Redzēsim. Ceru, ka tā būs - manuprāt, esmu to pelnījis. Man tikai ir jāspēlē labi, jāizcīna uzvaras, un rezultāti darīs savu. Man nevajadzētu pārāk bažīties par to, kurš balsos un kurš nebalsos par mani."

22 gadus vecais Porziņģis savā trešajā sezonā NBA piedalījies 39 spēlēs, vidēji laukumā pavadījis 33,2 minūtes, guvis 23,6 punktus, izcīnījis 6,9 atlēkušās bumbas, bloķējis 2,4 metienus (labākais rādītājs līgā), izdarījis 1,2 rezultatīvas piespēles un pieļāvis 2,2 kļūdas. Treneru izvēlētie rezervisti kļūs zināmi nākamotrdien, bet Zvaigžņu spēle paredzēta 18. februārī Losandželosā.