Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam spīdoša pēdējā ceturtdaļa ar vairākiem dankiem, ''Spurs'' nosargā uzvaru

© AFP / Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Sanantonio „Spurs” izcīnīja ļoti vajadzīgu uzvaru, ar 100:98 pieveicot līgas pastarīti Memfisas „Grizzlies”. Dāvis Bertāns guva 17 punktus, 14 no tiem pēdējā ceturtdaļā, kad palīdzēja savai komandai pārņemt vadību, turklāt latviešu basketbolists izcēlās ar vairākiem dankiem un labāko +/- rādītāju komandā.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes, šoreiz sākumsastāvā nedodoties, jo „Spurs” rindās atgriezies bija Lamarkuss Oldridžs. Bertāns guva 17 punktus (1p. 6/7, 2p. 4/4, 3p. 1/5), savāca četras atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī vienreiz pārtvēra bumbu. Bertānam nebija nevienas statistikā fiksētas kļūdas (lai gan viņš izlaida bumbu autā 13 sekundes pirms mača beigām, kļūda tika ieskaitīta piespēli veikušajam Kailam Andersonam) un nevienas piezīmes, bet viņa +/- rādītājs šoreiz bija plus 16, kas bija labākais komandā.

Bertānam šī bija rezultatīvākā spēle gandrīz divu mēnešu periodā - iepriekš 13. janvārī viņš guva 18 punktus pret Denveru. Šī arī ir pirmā reize Dāvja NBA karjerā, kad viņam izdevies gūt vismaz 15 punktus, netrāpot vairāk par vienu tālmetienu, bet seši trāpītie soda metieni ir viņa sezonas labākais rādītājs (karjeras rekords ir septiņi precīzi soda metieni vienā spēlē).

„Spurs” pēc pēdējā laika neveiksmēm šajā mačā uzvara bija nepieciešama teju vai obligāti, jo savā laukumā zaudēt vāji spēlējošajai „Grizzlies” nozīmētu iezvanīt trauksmes zvanu pilnā skaļumā. Mača gaitā „Spurs” pārsvarā bija iedzinējos, taču pēdējā ceturtdaļā pārņēma vadību, pateicoties arī Bertāna rezultativitātei, un beigās nervozi nosargāja panākumu ar 100:98. Tā ir „Spurs” tikai otrā uzvara pēdējās astoņās spēlēs, turklāt ilgi uzvaru izbaudīt nevarēs - nākamajās dienās Sanantonio sagaida ļoti grūts izbraukums ar trim spēlēm pret „Warriors”, „Rockets” un „Thunder”.

Ar 23 punktiem „Spurs” sastāvā labākais bija Tonijs Pārkers, bet Denijam Grīnam 14 punkti. Pieticīgs mačs Oldridžam, kurš palika ar septiņiem punktiem 31 nospēlētajā minūtē, kamēr Kails Andersons izcēlās ar vairākām efektīvām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām. Memfisas sastāvā 23 punkti un desmit atlēkušās bumbas Markam Gazolam, kamēr viņa vecākais brālis Pau „Spurs” rindās guva tikai divus punktus.

Bertāns mača pirmajās trīs ceturtdaļās netrāpīja nevienu metienu no spēles, taču vienā tālmetienā pret viņu tika pārkāpti noteikumi, un Dāvis trāpīja visus trīs soda metienus, bet pirmā puslaika izskaņā trāpīja vienu no diviem sodiņiem, pēc tam pēdējā sekundē ar rezultatīvu piespēli palīdzot Denijam Grīnam ar tālmetienu panākt 47:45.

Pēdējo ceturtdaļu „Spurs” sagaidīja ar nelieliem mīnusiem (70:72), bet Bertāns pēdējās 12 minūtēs guva 14 punktus un palīdzēja komandai pārņemt vadību. Vispirms Dāvis iemeta tālu pustālo metienu, tad tika pie danka pēc Andersona piespēles, bet deviņas minūtes pirms beigām parūpējās par mača skaistāko epizodi, kad Andersons ātrajā uzbrukumā, krītot autā, pagriezienā ap savu asi izdarīja piespēli groza virzienā, kur to sagaidīja Bertāns, izpildot „alley-oop” danku.

Bertāns pēc tam iemeta vēl vienu tālmetienu, svarīgā brīdī pārtvēra piespēli un tika pie diviem soda metieniem, kurus abus iemeta. Neizdevās gan trāpīt brīvu tālmetienu, taču pusotru minūti pirms beigām Bertāns pārdomāti ieņēma pozīciju ātrajā uzbrukumā, tiekot pie viegla danka pēc Grīna netrāpīta metiena. Tobrīd Dāvis deva savai komandai vadību 98:89, bet „Spurs” jau atkal pašu mača izskaņu aizvadīja vāji. Memfisai Marks Gazols ar tālu tālmetienu atgrieza cerības, bet Andersons kļūdījās soda metienā un 13 sekundes pirms beigām neveiksmīgi izspēlēja autu, un Bertāns bumbu nenoķēra. Rezultātam esot 96:99, „Grizzlies” līdz ar to tika pie bumbas, bet Marks Gazols tālmetienu netrāpīja. Pēc tam pēdējā sekundē Marks Gazols iemeta sarežģītu metienu skrējienā, taču uzvara palika „Spurs” rīcībā (100:98).