Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Laksa galotnē samet vairāk punktu nekā ''UConn'', uzvarai ar to nepietiek

© USF

Kitija Laksa otrdien, 6. martā, sasniedza jaunu "South Florida" rekordu vienas sezonas laikā iemesto trīspunktu metienu skaita ziņā, tomēr viņas komanda "American" basketbola līgas finālā atzina "UConn" pārākumu ar 54:70.

“University of South Florida” (26-7) izrādīja šosezon sīvāko pretestību vienpadsmitkārtējām NCAA čempionēm “UConn” (32-0), bet 40 minūšu cīņā zaudēja titulētajām pretiniecēm ar 54:70 (17:21, 6:16, 9:18, 22:15). Šosezon tikai četras komandas zaudējušas Konektikutai ar 16 vai mazāk punktiem.

Hosē Fernandess izmantoja sešu spēlētāju rotāciju. Eiropiešu kvartets - Ferreira, Floresa, Jespersena un Laksa - spēlēja bez atpūtas, savukārt garajā galā Alisa Reidera mainījās ar Tamaru Henšovu. Konektikutas rotācijā bija septiņas spēlētājas, četras spēlēja ilgāk par pusstundu.

Otrajā un trešajā ceturtdaļā laukumā dominēja “UConn” asā, fiziskā aizsardzība - šajās 20 minūtēs favorītes bija pārākas ar 15:34. “Huskies” šajā laikā iemeta par 10 metieniem no spēles vairāk un palielināja pārsvaru no četriem līdz 23 punktiem - 32:55.

Kitija Laksa 40 minūtēs guva 26 punktus (2p 4/11, 3p 5/12, 1p 3/3), izcīnīja divas atlēkušās bumbas uzbrukumā, divas reizes kļūdījās un saņēma četras personiskās piezīmes. Uzbrūkošā aizsardze sameta 48,1% komandas punktu, turklāt ceturtajā ceturtdaļā izcēlās ar 16 punktiem.

Latviešu spēlētāja čempionātā vidēji guva 22,3 punktus un savāca 2,0 atlēkušās bumbas. Trešā gada studente realizēja 14 no 39 trīspunktu metieniem un trāpīja 7 no 7 brīvmetieniem, kā arī tika iekļauta "American" finālturnīra simboliskajā komandā.

Laksa sasniedza jaunu “South Florida” rekordu vienā sezonā iemesto trīspunktu metienu skaita ziņā. Viņas rēķinā šosezon ir 121 tālmetiens - par četriem vairāk, nekā 2009. gada sezonā trāpīja Džena Stouksa (Janae Stokes).

Marija Jespersone finālā guva deviņus punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Laja Floresa četriem punktiem pievienoja piecas bumbas un četras piespēles, bet Laurai Ferreirai septiņi punkti. Reidera un Henšova guva pa četriem punktiem katra.

“UConn” rindās Gabija Viljamsa izcēlās ar 19 punktiem, septiņām bumbām un sešām piespēlēm. Nafisa Koljera un Keitija Lū Semjuelsone iemeta pa 12 punktiem katra, savukārt aizsardzības speciāliste Kaja Nērsa piecus punktus papildināja ar divām pārķertām bumbām.

Abas komandas piedalīsies NCAA čempionātā. Finālturnīra pāri kļūs zināmi 12. martā.