Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Jučmanis: Tālāk viss paliek LBS valdes un Šnepa sirdsapziņas pārziņā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Bijušais Latvijas vīriešu basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis portālam Sportacentrs.com atklāja, ka Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins atvainojies par iepriekš publiski izskanējušajiem pārmetumiem par pārtēriņu saistībā ar izlases darba nodrošināšanu.

Jučmanis pirmdien bija uzaicināts uz LBS ārkārtas valdes sēdi, lai skaidrotu, kā radušies pārtēriņi izlases darba nodrošināšanai pagājušajā gadā, kā arī skaidrotu savu nostāju par "WhatsApp" sarakstē rakstītajām īsziņām.

Pēc valdes sēdes Jučmanis savā "Facebook" profilā rakstīja: "Esmu gandarīts, ka šodien valdes sēdē LBS prezidents man personīgi ir atvainojies. Ir pierādīts, ka visi fakti par manis it kā radītiem finanšu pārtēriņiem bija safabricēti! Paldies valdei par drosmi atzīt savas kļūdas."

Portālam Sportacentrs.com Jučmanis atklāja, ka sēdē ar viņa līdzdalību izskanējušas divas būtiskas lietas. "Pirmkārt, tika paziņots, ka izskanējušie pārmetumi nav pamatoti. Otra būtiskā lieta bija Valda Voina atvainošanās par notikušo," sacīja Jučmanis. "Tiku arī izprašņāts par sūtītajām īsziņām, par to, kas un kā bija. Tālāk jau viss paliek valdes un Edgara Šnepa sirdsapziņas pārziņā."

Šovakar ap pulksten 17:30 paredzēta LBS organizēta preses konference, kurā tiks runāts par pēdējiem notikumiem saistībā ar Jučmaņa iesniegumu KNAB, vainojot Šnepu un LBS šantāžā un naudas izspiešanā, ka arī LBS iepriekš paziņoto, ka Jučmaņa darbības rezultātā noticis ievērojams izlases budžeta pārtēriņš.