Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertāna ''Spurs'' sakauj NBA līderi, latvietis paliek bez punktiem

© AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas spēlē Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio ''Spurs'' savā laukumā ar 100:83 pieveikusi NBA līderi Hjūstonas ''Rockets'', tiesa, Dāvis laukumā pavadīja tikai divas minūtes.

Dāvis Bertāns laukumā iesaistījās vien 2:14 minūtes pirms spēles beigām, kad spēles liktenis jau bija izšķirts, un "Spurs'' bija 20 (99:79) punktu pārsvars. Sev atvēlētajā laikā Dāvis metienus pa grozu neizpildīja, bet ''Spurs'' šo nogriezni zaudēja ar mīnus trīs.

Sanatonio šajā spēlē nodemonstrēja lielisku aizsardzību, kā rezultātā Hjūstona realizēja tikai septiņus tālmetienus, metot ar 22.6% (7/31) precizitāti. ''Spurs'' pirmajā ceturtdaļā ļāva ''Rockets'' gūt tikai 17 punktus un iekrāja deviņu punktu handikapu - 26:17.

Otrajā spēles ceturtdaļā laukumā risinājās līdzīga cīņa, uz brīdi ''Rockets'' pietuvojās līdz minimumam (38:39), bet ''Spurs'' lieliski nospēlēja ceturtdaļas izskaņu, kurā veica septiņu punktu izrāvienu un atguva nedaudz komfortablāku pārsvaru - 46:38.

Pēc lielā puslaika pārtraukuma abas komandas uzbrukumā demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, bet ''Spurs'' pilnībā kontrolēja notikumus laukumā. Hjūstona tikai dažas reizes tikai līdz sešu punktu deficītam, un pēc 36 nospēlētām minūtēm Sanantonio bija priekšā ar 75:66. Izšķirošās ceturtdaļas ievadā ''Spurs'' ātri palielināja savu pārsvaru un galarezultātā uzvarēja bez saspringtas galotnes - 100:83.

Lemarkuss Oldridžs bija rezultatīvākais spēlētājs ''Spurs'' sastāvā ar 23 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām. Rūdijs Gejs pievienoja 21 punktu, bet Petijam Milzam 14 punkti, piecas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles. ''Rockets'' rindās ar 25 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeimss Hārdens.

Ar 45-32 bilanci ''Spurs'' pēc šīs spēles nostiprinājās Rietumu konferences turnīra tabulas ceturtajā pozīcijā. ''Rockets'' (62-15) pārtrūka 11 uzvarētu spēļu sērija, bet komanda vienalga ir pārliecinoša Rietumu līdere. Pirms spēles pret ''Spurs'' Hjūstona bija izcīnījusi 28 uzvaras pēdējās 29 spēlēs.