Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Uzreiz pēc sezonas beigām "Knicks" atlaiž galveno treneri Hornačeku

© USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Ņujorkas „Knicks” šonakt ar 110:98 pārspēja Klīvlendas „Cavaliers”, taču tas neko nemainīja galvenā trenera Džefa Hornačeka liktenī. Vēlu naktī pēc atgriešanās Ņujorkā viņam tika paziņots par atbrīvošanu no amata gadu pirms līguma beigām, vēsta ESPN.

Ņujorkas „Knicks” lēmums atlaist Džefu Hornačeku, kuru pirms diviem gadiem nolīga iepriekšējais kluba prezidents Fils Džeksons, nav pārsteidzošs un tika apspriests jau labu laiku. „Knicks” par notikušo vēl oficiāli nav paziņojusi, taču ESPN vēsta, ka Hornačeks un viņa palīgs Kurts Rembiss, kurš iepriekš bija arī „Knicks” pagaidu galvenais treneris, saņēmuši ziņu no komandas vadības par savu atlaišanu.

Kluba vadība viņiem par to pavēstījusi pēc atgriešanās no Klīvlendas, kur „Knicks” šonakt ar 110:98 pārspēja pagājušās sezonas finālisti „Cavaliers”. Šī spēle Klīvlendai gan vairs neko neizšķīra, kamēr „Knicks” kopvērtējumā apsteidza „Nets” un sezonu pabeidza 22. vietā, kas nedod īpaši labas cerības NBA drafta loterijā iegūt kādu no pirmajām trim vietām.

Hornačekam vēl bija līgums uz nākamo sezonu, bet pirmajās divās sezonās Ņujorkā viņš kopā izcīnīja tikai 60 uzvaras. Vājajā sniegumā gan nav godīgi vainot tikai treneri. Savā pirmajā sezonā Ņujorkā Hornačekam nācās saskarties ar Fila Džeksona neveiksmīgo komandas komplektāciju un publiski izvērsto konfliktu ar komandas līderi Karmelo Entoniju, bet šosezon „Knicks” sastāvu iedragāja traumas, visspilgtākā no tām - Kristapa Porziņģa ceļgala savainojums, kas liks izlaist ļoti ilgu laiku.

Taču „Knicks” jaunā vadība ar prezidentu Stīvu Milzu un ģenerālmenedžeri Skotu Periju priekšgalā iepriekš bija devusi norādes, ka izvērtēs Hornačeka sniegumu, liekot uzsvaru uz diviem kritērijiem - jauno spēlētāju attīstību un aizsardzības uzlabošanu. Pēc Porziņģa traumas „Knicks” aizsardzība piedzīvoja smagu kritumu, un Ņujorka sezonu pabeidza 25. vietā aizsardzības efektivitātē.

ESPN vēsta, ka „Knicks” arī nākamsezon vēl izdarīs uzsvaru uz jauno spēlētāju attīstību, ņemot vērā Porziņģa nespēlēšanu un savas ambīcijas 2019. gada brīvo aģentu tirgū.

Kā potenciālie kandidāti „Knicks” galvenā trenera amatam tiek minēti bijušais „Grizzlies” treneris Deivs Fizdeils, bijušais „Warriors” treneris Marks Džeksons, šobrīd Turcijā strādājošais Deivids Blats, kā arī bijušais NBA spēlētājs Džerijs Stakhauss, kurš strādā Attīstības līgā.„Knicks” pēdējās piecās sezonās bijuši četri galvenie treneri, taču izslēgšanas spēlēs nav izdevies iekļūt kopš 2013. gada. „Knicks” jau četrās sezonās pēc kārtas nav spējusi tikt pie vairāk nekā 32 uzvarām.