Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam pieci, "Spurs" nenosargā pārsvaru

© Scanpix

NBA čempionātā Sanantonio "Spurs" aizvadīja līdzvērtīgas pirmās trīs ceturtdaļas Ouklendā pret "Warriors", bet beigās tomēr piekāpās ar 101:116. Dāvis Bertāns tika pie liela spēles laika un guva piecus punktus, kamēr viņa komanda nonāca iedzinējos sērijā ar 0-2.

Dāvis Bertāns nospēlēja 25 minūtes, kas ir viņa NBA karjeras „play-off” rekords (pagājušajā sezonā viņš sērijas pret „Warriors” trešajā spēlē tika pie 20 minūtēm). Šonakt Bertānam neveicās ar metieniem no spēles (1p. 2/4, 2p. 0/1, 3p. 1/6), un viņš guva piecus punktus. Bertāna rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas un divas piezīmes, kā arī +/- rādītājs plus četri, kas izrādījās labākais komandā.

Sanantonio sākumsastāvā bija viena izmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, kurā tika ciesta bezierunu zaudējums - šoreiz Kaila Andersona vietā spēli sāka Rūdijs Gejs. „Warriors” savu sākumsastāvu atstāja bez izmaiņām, bet šoreiz graujošs spēles sākums neizdevās. Lai arī Andrē Igudala iemeta trīs tālmetienus, „Spurs” aizsardzība šoreiz bija atzīstamā līmenī jau no pirmajām minūtēm, piespiežot „Warriors” bieži zaudēt bumbu un Dreimondam Grīnam iekulties piezīmju problēmā. Bertāns laukumā devās jau pirmās ceturtdaļas vidū un neizmantoja labu iespēju ātrajā uzbrukumā, kad tika pie brīva tālmetiena. Dāvis toties bija precīzs no tālās distances pēdējā minūtē, palīdzot „Spurs” ceturtdaļu pabeigt ar 25:23.

Otrajā ceturtdaļā „Warriors” kļūdas turpinājās, un „Spurs” puslaika pārtraukumā devās ar 53:47. Lamarkuss Oldridžs pirmajā puslaikā bija guvis 17 punktus, kas bija par trim vairāk nekā viņam visā iepriekšējā spēlē, taču neveiksmes tālmetienos un netikšana pie metieniem no groza apakšas neļāva „Spurs” iegūt lielāku pārsvaru, kāds būtu vēlams, ja pretinieki pieļāvuši piecreiz vairāk kļūdas („Warriors” desmit kļūdas puslaikā, „Spurs” - divas).

Sanantonio labā pirmajā puslaikā strādāja arī tas, ka izdevās uzspiest savu spēles tempu, piebremzējot „Warriors” ātrumus. Trešajā ceturtdaļā ar to klājās jau sliktāk, turklāt „Warriors” rindās pamazām „ieskrējās” Klejs Tompsons, trāpot pāris tālmetienus. „Spurs” izdevās apturēt pirmo Goldensteitas izrāvienu, bet joprojām neapturams bija Kevins Durents, un līdz ceturtdaļas beigām „Warriors” ieguva pārsvaru 80:75.

Pēdējā ceturtdaļā ”Warriors” ieguva arī 11 punktu pārsvaru. Bertāns tika pie liela spēles laika arī šajā ceturtdaļā, jo „Spurs” centās izlīdzināt „Warriors” auguma priekšrocības ar trim garajiem spēlētājiem laukumā - Oldridžu, Bertānu un Rūdiju Geju. Bertāns veica labu caurgājienu, kuru gan nerealizēja, bet Oldridžs tika pie viegliem diviem punktiem pēc atlēkušās bumbas. Piecas minūtes pirms beigām Bertāns palika nepieskatīts laukuma stūrī, bet saņēma bumbu ar nelielu novēlošanos, un Durents paspēja piesteigties klāt un bloķēt viņa metienu.

Četras minūtes pirms beigām Bertāns cīņā par atlēkušo bumbu pie sava groza saņēma sitienu ar elkoni pa seju Dreimonda Grīna izpildījumā.

Grīns Dāvim ar elkoni trāpīja nejauši, bet nokautēja viņu tik un tā, par to saņemot nesportisko piezīmi. Bertāns gan iemeta tikai vienu no diviem soda metieniem, par ko Grīns skaļi pauda savu prieku.

Taču „Spurs” vilciens bija aizgājis tik un tā, un trīs minūtes pirms beigām Tompsons ar ātru metienu panāca jau 108:94. Drīz vien Oldridžs un citi „Spurs” līderi tika nomainīti, un „Warriors” rezervisti palielināja savas komandas pārsvaru līdz 101:116. Lai arī tik liela rezultāta starpība īsti neatbilda spēles gaitai, tas nemaina „Spurs” situāciju, atgriežoties Sanantonio ar 0-2 kabatā.

Oldridžs spēli pabeidza ar 34 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr Petijs Milzs pievienoja 21 punktu. Milzs trāpīja 75% savas komandas tālmetienu, un šajā ziņā "Spurs" var daudz ko nožēlot - precīzi bija tikai četri no 28 Sanantonio trejačiem. Savukārt "Warriors" iemeta 15 tālmetienus, lauvas tiesu no tiem otrajā puslaikā, un 30 punktu robežu pārsniedza gan Durents (32 punkti), gan Tompsons (31 punkts).

”Warriors”-”Spurs” 116:101

(23:25, 24:28, 33:22, 36:26)
Warriors: Durents 32, Tompsons 31, Igudala 14, Makgī 10, Vests 10, Grīns 9, Kuks 6, Lūnijs 2, Livingstons 2, Bels, Džounss, Jangs.
Spurs: Oldridžs 34, Milzs 21, Gazols 12, Gejs 12, Džinobili 10, Bertāns 5, Marejs 4, Pārkers 2, Andersons 1, Vaits, Forbss, Grīns.

"Warriors" un "Spurs" sērijas kalendārs

Datums Sākums Vieta Rez.
14.04 22:00 Ouklenda 113:92
17.04 4:30 Ouklenda 116:101
20.04 3:30 Sanantonio
22.04 22:30 Sanantonio
25.04 TBD Ouklenda
27.04 TBD Sanantonio
29.04 TBD Ouklenda