Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Rīgā būs pārbaudes spēle ar Krievijas izlasi

© f64

Gatavojoites 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Zviedrijas un Ukrainas izlasēm, Latvijas nacionālā vīriešu basketbola izlase Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Krievijas izlasi. Spēle notiks 25. jūnijā Rīgā.

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars: “Spēlētājus vasaras spēļu posmam nosaukšu maija vidū. Ir reālas cerības, ka valstsvienībai varēs palīdzēt Eirolīgas klubu spēlētāji.

Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma vairākkārt pauduši apņēmību spēlēt, jo vēlas izcīnīt tiesības piedalīties Pasaules kausa izcīņā.

Zinu, ka līdzīgi noskaņots ir Dāvis Bertāns un arī Kristaps Porziņģis, kuram gan vēl priekšā ilgs rehabilitācijas process un pagaidām viņš palīdzēt nevarēs. Tiesa, jāņem vērā, ka vēl priekšā sezonas izšķirošās spēles klubu sastāvos, tāpēc jānovēl, lai sezona beigtos ar pozitīvām emocijām un, galvenais, bez veselības problēmām.

Iepriekšējos divos ciklos neveiksmīgi aizvadījām pirmās spēles, tāpēc šoreiz gribējām spēcīgus pretiniekus pārbaudes mačam. Krievijas izlase atbilst visām vajadzībām - pieredzējusi komanda ar fiziski stipriem spēlētājiem, turklāt principiāls pretinieks. Esmu pārliecināts, ka šī spēle palīdzēs sagatavoties mačiem Stokholmā un Kijevā.”

Paredzēts, ka izlases kandidāti gatavošanos spēlēm pret Zviedriju (28. jūnijā) un Ukrainu (1. jūlijā) uzsāks 11. jūnijā. Abas spēles notiks izbraukumā.