Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Ogrēnieši palīdz ventspilniekiem tikt pie pirmās vietas

© BK Ventspils

Kārtu pirms LBL čempionāta pamatturnīra beigām pirmo vietu regulārajā sezonā sev garantējusi BK “Ventspils”. Tas kļuva zināms pēc šā vakara divām spēlēm.

Lai 17. reizi kluba pastāvēšanas vēsturē (vairāk kā jebkurai komandai LBL vēsturē) pamatturnīru pabeigtu pirmajā vietā, BK “Ventspils” atlikušajās divās spēlēs bija jāizcīna viena uzvara. Taču, pastāvēja arī rezerves variants - ja VEF zaudētu BK “Ogre”, arī šajā gadījumā ventspilniekiem būtu pirmā vieta. Pat, ja abos atlikušajos mačos tiktu piedzīvoti zaudējumi.

Paši ventspilnieki nepaņēma to, ko vajadzēja paņemt. Jūrmalā tika piedzīvots zaudējums ar 70:72 un tas nozīmēja, ka bija jāgaida spēles Rīgā starp VEF un BK “Ogre” iznākumu.

Arī tā beidzās ar tabulā zemāk esošās komandas uzvaru, ar ogrēniešu 86:83 panākumu un tas, savukārt, nozīmēja, ka šāds spēles iznākums bija parocīgs kurzemniekiem garantējot viņiem kārtējo pirmo vietu regulārajā sezonā.

Līdz ar to ir zināmas pirmo piecu vietu ieguvējas - BK “Ventspils”, VEF, BK “Jūrmala”, BK “Ogre” un “Valka/Valga”. Uz atlikušo brīvo vietu “play off” pretendē divas komandas - LU un “Betsafe/Liepāja”. Visticamāk, ka pēdējās ceļazīmes uz izslēgšanas spēļu turnīru liktenis noskaidrosies pamatturnīra pēdējā dienā, kad “Betsafe/Liepāja” izbraukumā spēlēs ar BK “Jūrmala” (24. aprīlī). Ja vien divas dienas iepriekš nebūs noticis brīnums un LU nebūs pārspējusi ventspilniekus.