Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Saints" uzvar savā pirmajā "Super Bowl" finālā

Par 44. "Super Bowl" amerikāņu futbola finālspēles uzvarētāju kļuvusi pirmo reizi tajā iekļuvusī Ņūorleānas "Saints" komanda, kas aizraujošā spēlē ar 31:17 pārspēja Indianapolisas "Colts". Spēles gaitā "Saints" atspēlējās no 10 punktu deficīta, atkārtojot "Super Bowl" finālu rekordu.

Spēli Maiami stadionā, neraugoties uz "Saints" veiksmi izlozē (NFC konferences komandu 13. "uzvara" pēc kārtas), krietni veiksmīgāk uzsāka Indianapolisa, kas pirmajā ceturtdaļā pārliecinoši kontrolēja bumbu un abus savus uzbrukumus pārvērta punktos. Rezultātu ar sitienu vārtos atklāja Mets Stovers (42 gadu vecumā visu laiku vecākais "Super Bowl" dalībnieks!), bet pēc Pjēra Garsona notvertās piespēles "Colts" ieguva jau 10:0 pārsvaru.

Otrajā ceturtdaļā aina laukumā gan kardināli mainījās - nu jau ar bumbu krietni veiksmīgāk darbojās "Saints", kamēr "Colts" uzbrukumu veidošana cieta vienu neveiksmi pēc otras. "Saints" gan guva tikai sešus punktus (visus - ar Gareta Hārtlija sitieniem vārtos), noslēdzot pirmo puslaiku ar mazrezultatīvu 6:10 deficītu.

Spēles pārtraukumā jau tradicionāli stadionā notika kāda populāra mūziķa uzstāšanās - šogad šis gods bija ticis angļu roka veterāniem "The Who", kuri sev atvēlētajās minūtēs nospēlēja vairākas no savām pazīstamākajām dziesmām - "Who are You", "Won't Get Fooled Again" un citas.

Spēles otro puslaiku ar negaidītu gājienu uzsāka "Saints", kuri riskanti, taču viltīgi izpildīja pirmo sitienu, pirmie paspējot iegūt bumbu un tiesības paturēt to savā rīcībā. Sekojošo uzbrukumu ar izveicīgu skrējienu pēc Drū Brīsa piespēles noslēdza pussargs Pjērs Tomass, izvirzot "Saints" vadībā ar 13:10. Ņūorleānas futbolistu prieki gan nebija ilgi. "Colts" jau savā nākamajā uzbrukumā atjaunoja pārsvaru - Džozefs Adajs guva "Colts" otro piezemējumu spēlē, atgūstot savai komandai vadību. Līdz noslēdzošajai ceturtdaļai gan "Saints" punktu starpību izdevās samazināt līdz minimumam.

Spēles pēdējā ceturtdaļa sākās ar Stovera neveiksmīgu sitienu, ko atbildes uzbrukumā "Saints" sodīja ar Džeremija Šokija piezemējumu - 22:17. Divus punktus pievienoja Lenss Mūrs, kura notverto piespēli tiesnesis Skots Grīns sākotnēji neieskaitīja, taču mainīja lēmumu pēc videoatkārtojuma noskatīšanās. "Colts" mēģinājumus atspēlēties un beidzot atkal gūt punktus izjauca malējais aizsargs Treisijs Porters, kurš pārtvēra Peitona Meninga piespēli un guva piezemējumu, panākot 31:17 "Saints" labā. "Colts" vēl ko mainīt spēles gaitā pietrūka laika un veiksmes - bumbu nogādāt līdz gala zonai neizdevās arī ar ceturto piegājienu.

Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Drū Brīss, kura individuālo statistiku finālā tiešām var tikai apskaust - divas rezultatīvas piespēles, veiksmīgi 32 no 39 piespēļu mēģinājumiem (288 jardi) un nevienas kļūdas.