Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Šabala paraksta līgumu ar ambiciozo "Riga"

© F64

Kamēr RFS paziņoja par līguma parakstīšanu ar bijušo Latvijas izlases aizsargu Renāru Rodi, cits galvaspilsētas klubs "Riga" jau ir parakstījis līgumu ar Latvijas izlases pamatsastāva uzbrucēju Valēriju Šabalu, vēstīts komandas mājaslapā.

22 gadus vecais Valērijs Šabala neturpinās sadarbību ar Slovākijas klubu DAC, kuram viņš sākotnēji tika izīrēts līdz 2017. gada vasarai, un atgriezīsies Latvijā. Šabala karjeru turpinās Virslīgas piektās vietas īpašniecē "Riga", kas viņu no Beļģijas "Club Brugge" īrēs līdz šā kalendārā gada beigām. Šabalam līgums ar Beļģijas klubu ir spēkā vēl uz pusotru gadu. Portālā rīcībā esošā informācija liecina, ka par Šabalas iespējamo pāreju sarunas veica arī "Jelgava" un RFS.

Karjeras sākumā Šabala pārstāvēja tādas komandas kā Vladimira Beļajeva trenētā Rīgas "Daugava" un "Olimps", bet no 2011. līdz 2014. gada vasarai spēlēja Rīgas "Skonto", Virslīgā 86 mačos gūstot 33 vārtus (pēdējo trīs sezonu statistika bija 31 vārti 64 spēlēs). Par spīti ilgtermiņa līgumam ar "Club Brugge", šajā vienībā viņš tā arī nav aizvadījis nevienu oficiālu spēli un pēdējos divarpus gadus pavadījis īrēs Kiprā ("Anorthosis"), Čehijā ("Jablonec", "Pribram"), Polijas pēc spēka otrajā līgā ("Miedz Legnica") un Slovākijā (DAC).

Īrēs ārzemju līgās Šabala vietējos čempionātos kopumā aizvadīja 46 spēles, tikai 25 sākot pamatsastāvā, un guva astoņus vārtus. Latvijas izlasē Šabala 30 spēlēs atzīmējies ar desmit precīziem sitieniem, bet 2018. gada Pasaules kausa atlases ciklā sāka pirmās trīs spēles pret Andoru (1:0, tieši Šabala guva vienīgos vārtus), Fēru salām (0:2) un Ungāriju (0:2), izbraukumā pret Eiropas čempioni Portugāli (1:4) nespēlējot diskvalifikācijas dēļ.

Šobrīd "Riga" AAE lielākajā pilsētā Dubaijā aizvada pārbaudes spēli pret Austrijas čempioni Zalcburgas "Red Bull", kas vasarā UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā ar 1:0 un 2:0 pārspēja "Liepāju". Šabala spēlei gan nav pieteikts, toties pieteikumā atklātas vairāku leģionāru personības. Tajā atrodami Kamerūnas un Gabonas izlasēs spēlējuši aizsargi Ārons Mbimbe un Anrī Ndongs, kurš Gabonas izlasē aizvadījis četras spēles, tostarp divas šajā atlases ciklā, tomēr netika iekļauts valstsvienības sastāvā dalībai Āfrikas Nāciju kausā.

Ndongs "Auxerre" rindās aizvadījis 25 spēles Francijas pēc spēka otrajā līgā, bet "Auxerre", "Lorient" un "St.-Etienne" sastāvā augstākajā līgā 47 spēles aizvadījis vēl viens "Riga" leģionārs, 28 gadus vecs franču uzbrucējs Linels Kitambala, kurš "Ligue 1" guvis sešus vārtus. Tāpat viņš spēlējis Francijas un Vācijas otrajās līgās, 2014./2015.g. sezonā Beļģijas augstākajā līgā 28 spēlēs guva piecus vārtus, bet iepriekšējā sezonā spēlēja Sofijas "Levski" un Beļģijas pēc spēka otrajā līgā.

Atgādinām, ka "Riga" sastāvu jau ir papildinājuši tādi vietējie spēlētāji kā Artūrs Zjuzins, Antons Kurakins, Boriss Bogdaškins, Vladislavs Kurakins, Andrejs Kovaļovs, Daniils Turkovs, Vitālijs Smirnovs un Viktors Litvinskis. Uz pārbaudes laiku pievienojies vārtsargs Deniss Romanovs, bet kopā ar komandu trenējas un spēlē arī Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš pagaidām gan vēl ir brīvais aģents.