Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Barcelona" tiek apkaunota un sabradāta Parīzē - 0:4

© scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas 1/8 fināla pirmajā spēlē "Barcelona" viesos bez jebkādiem variantiem ar 0:4 kapitulēja pret PSG. Parīzes komandas labā trīs no četriem vārtiem guva futbolisti, kuriem šodien dzimšanas diena - divus Anhels di Marija, bet vienus Edinsons Kavani. Tagad "Barcelona" no izstāšanās var glābt tikai brīnums.

"Barcelona" pēdējās astoņās Čempionu līgas sezonās triumfējusi trīs reizes, pēdējās 11 sezonās četras reizes, un arī šajā pavasarī tieši šis Katalonijas klubs ir starp galvenajiem favorītiem uz titulu. Tomēr neskatoties uz pārliecinoši izcīnītu pirmo vietu savā grupā (5-0-1, "City" ieguva par sešiem punktiem mazāk), izloze spāņu grandam nebija labvēlīga, atkal jau pretī dodot PSG, kas savā grupā, kaut gan zaudējumus nepiedzīvoja (3-3-0), palika divus punktus aiz "Arsenal".

PSG ilgtermiņa traumu guvis komandas kapteinis Tjagu Silva un Eirokausos šovakar debitēja 21 gadu vecais aizsargs Presnels Kimpembē. Tāpat Unai Emerijs diezgan negaidīti rezervē atstāja Seržu Orjē un Lukasu. Aizsardzības labajā malā tika izvēlēts Tomā Menjē, bet flangos vieta atradās gan Julianam Draksleram, gan Anhelam di Marijam, kurš pēdējā laikā savas pozīcijas ir nedaudz zaudējis. Savukārt Luiss Enrike vidējā līnijā deva priekšroku Andrē Gomešam pār Ivanu Rakitiču.

Jau pirmajās minūtēs PSG sagādāja viesiem raizes. Vienreiz labi tālā izgājienā nospēlēja Marks Andrē ter Štegens, bet otrreiz ar sitienu ļoti labā pozīcijā novilcinājās Edinsons Kavani. Tā tikai bija prelūdija PSG uzbrukumam 11. minūtē - mājiniekiem lielisks uzbrukums un Matuidī spēcīgu raidījumu ar pūlēm atvairīja "Barcelona" vācu vārtsargs, turklāt parīziešiem bija arī atkārtots sitiens.

PSG pret saviem momentiem varēja attiekties rūpīgāk, tomēr 21. minūtē Emerija komanda pelnīti izvirzījās vadībā. Drakslers nopelnīja bīstamu standartsituāciju, kuru perfekti realizēja 29. dzimšanas dienu atzīmējošais argentīnietis di Marija.

"Barcelona" pārņēma bumbas kontroli (vai arī mājinieki apzināti sāka spēlēt prātīgāk), tomēr PSG joprojām veica smacējošu presingu. Katalāņi retu reizi to pārvarēja 27. minūtē, toties tas uzreiz varēja pārvērsties par golu - Neimāra piespēle uz izgājienu viens pret vienu, taču Gomešs tuvcīņā Kevinu Trapu nepārspēja. PSG atbilde ilgi nebija jāgaida. Drakslera sitienu vienā epizodē ter Štegens atvairīja, bet citā epizodē 40. minūtē Parīzes komandas vācu uzbrūkošais pussargs no soda laukuma robežām bija precīzs - 2:0!

Lai gan "Barcelona" problēmas noteikti nebija meklējamas tikai vienā cilvēkā, zīmējumā acīmredzami krita ārā Gomešs, taču Enrike spītīgi turēja viņu laukumā. Pēc pārtraukuma kopējā aina nemainījās un 55. minūtē PSG panāca 3:0! Mājinieki, sākot uzbrukumu no sava vārtsarga, izpildīja izcilu kombināciju, kuru ar brīnišķīgu sitienu no distances noslēdza di Marija.

"Barcelona" izskatījās bezpalīdzīgi, bet PSG neapstājās arī pēc jubilāra di Marijas nomainīšanas (tāpat kā Barca ne sevišķi līdzēja Gomeša noiešana malā) un 71. minūtē cits jubilārs, apaļo 30. dzimšanas dienu svinošais Kavani, padarīja rezultātu nepieklājīgu - 4:0! Atkal PSG padevās nevainojama pāreja no aizsardzības uzbrukumā un Kavani bez liekas domāšanas šāva bumbu vārtos.

"Barcelona" mēģināja gūt izbraukuma vārtus, jo pie 1:4 divu spēļu summā saglabātos zināma intriga, tomēr 81. minūtē arī veiksme pagrieza muguru - pēc stūra sitiena Žerārs Pikē nometa bumbu uz pretējo soda laukuma pusi, no kurienes cits centra aizsargs Samuels Imtitī no pāris metriem ar galvu sita bumbu pret stabu. PSG uzvarēja ar 4:0 un, lai gan "Barcelona" savā "Camp Nou" stadionā ir spējīga uz daudz ko, pārāk liela intriga šai duelī nav palikusi.

Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris 1.spēle/Dat.
Paris Saint-Germain - Barcelona 4:0
Benfica - Borussia Dortmund 1:0
Real Madrid - Napoli 15.feb.
Bayern Munich - Arsenal 15.feb.
Manchester City - Monaco 21.feb.
Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 21.feb.
Porto - Juventus 22.feb.
Sevilla - Leicester City 22.feb.