Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Gorkšam noraidījums, "Spartakam" uzvara mājās pret "Riga"

© Riga FC

SynotTip Virslīgā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja pašreizējais čempions Jūrmalas "Spartaks", kas ar 2:0 pieveica "Riga FC". Pa vieniem vārtiem katrā puslaikā iesita Jevgeņijs Kozlovs. 52. minūtē noraidījumu nopelnīja Kaspars Gorkšs, kurš pārkāpa noteikumus pret Edgaru Gauraču.

Spēles ievads aizritēja ātrā tempā, ar īsām piespēlēm, tomēr bumba pārāk daudz turējās laukuma centrā, kamēr ap soda laukumu abas vienības aizsargājās disciplinēti. Sākumā uz priekšu devās "Riga FC", taču Bodgadam Vaščukam neizdevās sitiens iepretim vārtiem, kamēr Valērijs Šabala neprata apspēlēt Elvi Stugli, kurš iepriekš bija uzbrucējs, bet tagad kļuvis par centra aizsargu.

Tomēr ap 20. minūti iniciatīva nonāca Jūrmalas "Spartaka" rīcībā. Jevgeņijs Kazačoks apzaga sāncenšu jaunpienācēju slovēni Renē Miheliču, izkārtojot sitienu Jevgeņijam Kozlovam, bet tas bija pagalam neveiksmīgs. Sekoja Kozlova piespēle gar vārtiem un Dmitrija Platonova netraucēts sitiens no tuvas distances, taču brīnumus rādīja "Riga FC" vārtsargs Vladislavs Kurakins, brīnumaini izvelkot bijušā komandas biedra sitienu no pustukšiem vārtiem.

Laukuma saimnieku pārsvars bija tik liels, ka pēc pusstundas rīdzinieku galvenais treneris Vladimirs Volčeks veica spēlētāju maiņu, Armandu Pētersonu aizstājot ar Artūru Zjuzinu, bet tas viņš cīņas ritējumu nespēja lauzt, un 34. minūtē Jūrmalas "Spartaks" izvirzījās vadībā. Pēc tālas zemās piespēles Kozlovs noskrēja sāncenšu malējo aizsargu Viktoru Litvinski un realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu, panākdams 1:0.

Otrā puslaika ievadā "Riga FC" palika mazākumā. Iesaistoties gaisa divcīņā, Kaspars Gorkšs trāpīja ar elkoni Edgaram Gauračam pa pakausi, saņemot otro brīdinājumu un tādējādi arī sarkano kartīti. Tomēr viesiem uzreiz bija iespēja panākt izlīdzinājumu - Ēriks Punculs sita no gaisa tālajā stūrī, bet trāpīja pa stabu.

Protams, aizsardzībā negrasījās sēdēt arī Jūrmalas "Spartaks". Gauračs neizmantoja savu iespēju, taču nokārtoja momentu partneriem. Kapteinis piespēlēja pa kreisi Vladislavam Kozlovam, ar kura sitienu galā tika vārtsargs, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija Jevgeņijs Kozlovs, kurš dubultoja pārsvaru un guva savus otros vārtus mačā - 2:0.

Momenti bija arī sāncenšiem, turklāt vairāki īsā laika posmā. 77. minūtē Stuglis izsita bumbu no vārtu līnijas, pēc pāris sekundēm uzbrukuma smailē bija Andrejs Kovaļovs, sekoja arī Zjuzina moments, tomēr abiem no labās malas norāvās sitiens. Tādējādi mačs noslēdzās ar laukuma saimnieku uzvaru 2:0.

Jūrmalas Spartaks - Riga FC 2:0 (1:0)

Vārti: J. Kozlovs 34' 63'
Noraidījumi: Gorkšs 52'
Brīdinājumi: Gauračs, Pušņakovs - Gorkšs, Zjuzins
Spartaks: Nerugals, Kazačoks, Vardanjans, Šimunovičs (Bērenfleds 93'), Habeloks, Gauračs (Bāliņš 81'), Platonovs (V. Kozlovs 46'), Pušņakovs, Mihadjuks, Stuglis, J. Kozlovs
Riga: Kurakins, Pētersons (Zjuzins 31'), Šabala (Apajevs 46'), Kurakins, Gorkšs, Litvinskis, Vaščuks, Punculs (Kovaļovs 66'), Miheličs, Belica, Jeņins
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune

"SynotTip" Virslīga, 3. kārta

Datums Laiks Vieta Spēle Rezultāts
01.04. 14:00 "Daugavas" stadiona rezerves laukums Liepājā Liepāja/Mogo - Babīte/Dinamo 3:1
01.04. 16:00 Ventspils 2. pamatskolas laukums Ventspils - Jelgava 1:2
02.04. 14:00 Kauguru vsk. laukums Spartaks - Riga 2:0
02.04. 17:00 Hanzas vsk. laukums Metta/LU - RFS

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P
1. Spartaks 3 2 0 1 7:4 6
2. Liepāja/Mogo 3 2 0 1 5:3 6
3. Jelgava 3 2 0 1 4:3 6
4. RFS 2 1 1 0 2:1 4
5. Ventspils 3 1 1 1 3:2 4
6. Riga FC 3 1 1 1 1:2 4
7. Babīte/Dinamo 3 0 1 2 1:4 1
8. Metta/LU 2 0 0 2 2:6 0