Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas izlasei FIFA rangā jauns antirekords - 124. vieta

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas futbola izlase jaunajā FIFA rangā noslīdējusi 13 pozīcijas zemāk un pašlaik ieņem 124. vietu, kas ir jauns antirekords. Pozīciju dalām ar Etiopijas un Palestīnas valstsvienībām. Aiz mums atrodas tikai deviņas Eiropas komandas.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā Latvijas izlase zaudējusi četrās no piecām spēlēm. Pirms divām nedēļām izdevās viesos nodemonstrēt cienījamu sniegumu pret līderi Šveici, tomēr atņemt punktus neizdevās - 0:1.

Trīs dienas vēlāk sekoja pārbaudes mačs Gruzijā. 90 minūšu laikā latviešiem neizdevās izveidot nevienu vērā ņemamu momentu uzbrukumā, kamēr no saviem vārtiem nācās vilkt ārā piecas bumbas. Divus vārtus mājinieki iesita pirmajā puslaikā, divus - laika posmā no 68. līdz 77. minūtei, bet 5:0 tika panākts pašās beigās.

Pēc apkaunojošā zaudējuma, kuru klātienē vēroja arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars paziņoja, ka pēc šāda mača Latvijas Futbola federācijai droši vien jāmeklē jauns speciālists. Nākamajā dienā Pahars, kurš izlasi trenēja kopš 2013. gada, iesniedza atlūgumu.

Tomēr sekas palikušas. Šodien publicēts jaunais FIFA rangs, un Latvijas izlase atrodas tik zemu, kā vēl nekad - 124. vietā. Aiz mums ir tikai deviņas Eiropas komandas - Maķedonija, Luksemburga, Moldova, Kosova, Malta, Andora, Lihtenšteina, Sanmarīno un Gibraltārs.

Latvija piedzīvojusi 13 vietu kritienu, priekšā palaižot arī Gruziju. Turklāt tagad esam vājākā Baltijas komanda, lai gan uzvarējām Baltijas kausā. Lietuva pakāpusies sešas pozīcijas un ieņem 101. vietu, kamēr Igaunija, kas pārbaudes spēlē sagrāva Horvātiju, pakāpusies 18 pozīcijas un dala 101. vietu ar lietuviešiem.

Mums priekšā atrodas Irāka, Botsvana, Madagaskara, Gruzija un Jemena, bet uzreiz aiz muguras ir Filipīnas, Kirgizstāna un Taizeme. 124. vieta tiek dalīta ar Etiopiju un Palestīnu. Iepriekš Latvijas izlases antirekords bija 119. vieta, kuru ieņēmām 2013. gadā.

Pasaules ranga līderes godu zaudējusi Argentīna, kas priekšā palaidusi citu Dienvidamerikas komandu - Brazīliju. Diskvalifikāciju saņemot kapteinim Lionelam Mesi, argentīnieši nule cieta zaudējumu Dienvidamerikas kvalifikācijas turnīra spēlē Bolīvijā (0:2). Aiz muguras Brazīlijai un Argentīnai ir Vācija un Čīle, bet uz piekto vietu uzlekusi Kolumbija. Sestā ir Francija, bet septītā - divas pozīcijas zaudējusī Beļģija.