Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Sieviešu izlasei neizšķirts pret Gruziju un 2. vieta grupā

© Laša Kuprašvili

Latvijas sieviešu futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkstes 1. grupā noslēgusi otrajā vietā, jo pēdējā grupas spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 pret Gruziju, kamēr Kazahstānas valstsvienība ieguva trīs punktus spēlē pret Igauniju.

Pirms šīvakara spēlēm Latvijai un Kazahstānai, kas savstarpējā spēlē punktus dalīja, spēlējot neizšķirti 1:1, bija pa četriem punktiem. Jāatgādina, ka spēles beigu daļā latvietes izlaida šķietami komfortablu pārsvaru 2:0. Pēdējā spēļu dienā Latvijai bija vajadzīga uzvara vai arī neizšķirts gadījumā, ja Igaunija uzvar vai spēlē neizšķirti ar Kazahstānu.

Mača ievads šajā spēlē bija visai nervozs, un 20. minūtē 19 gadus vecā Mariama Danelija izvirzīja vadībā Gruziju. Izcila puslaika izskaņa deva lieliskas emocijas pirms izšķirošā spēles nogriežņa, proti, 45. minūtē pēc centrējuma no labās malas tālajā stūrī bumbu sagaidīja tikai 17 gadus vecā Karlīna Miksone, no tuvas distances ieraidot bumbu vārtos - 1:1.

Otrajā puslaikā, protams, bija jūtams, ka šajā spēlē Latvija var paveikt kaut ko vēsturisku Latvijas sieviešu futbola izlases vēsturē. Jo tuvāk bija spēles beigas, jo skaidrāk bija tas, ka būs jāgūst otrie vārti un jāuzvar, jo Kazahstāna ar 1:0 bija priekšā pret igaunietēm. Diemžēl izraut uzvaru mūsējās nespēja, Kazahstāna minimālu pārsvaru noturēja, tādējādi Latvija turnīru noslēdza ar pieciem punktiem un otro vietu grupā.

Latvijas sieviešu izlase tikai pagājušajā ciklā debitēja Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkstēs. Tika piedzīvoti zaudējumi pret Maltu un Albāniju, bet neizšķirts 0:0 pret Luksemburgu. Nevienus vārtus Latvijas izlase toreiz priekšsacīkšu turnīrā neguva.

Lai iekļūtu PK kvalifikācijā, savā grupā jāiegūst pirmā vieta. Tāpat tālāk tiks labākā otrā vieta no četrām grupām. Diemžēl jau pēc divām spēļu kārtām 3. un 4. grupā otrajā vietā esošās komanda sakrājušas sešus punktus.

Kvalifikācijas turnīrs jau norisināsies pēc sistēmas, kas ierasta PK un "Euro" atlases ciklos vīriešu turnīros, proti, 35 izlases tiks sadalītas septiņās grupās, un šajā turnīra stadijā iesaistīsies arī visas Eiropas futbola lielvalstis, izņemot 2019. gada finālturnīra rīkotāju Franciju.