Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ronaldu izšķirošos vārtus gūst no aizmugures, "Real" iesoļo pusfinālā

© scanpix

Šovakar Madridē UEFA Čempionu līgas 1/4 fināla atbildes mačā dramatiskā cīņā ''Real'' pārspēja Minhenes ''Bayern'' 4:2, divu spēļu summā uzvarot 6:3. Krištianu Ronaldu guva 100. vārtus Čempionu līgā, palīdzot ''Real'' iekļūt pusfinālā.

Pirms spēles

Ceturtdaļfināla atbildes mačā Madrides komandai nācās iztikt bez aizsardzības balsta Pepes, jaudīgā Gereta Beila un vēl viena centra aizsarga Rafeala Varāna - visiem savainojumi. ''Bayern'' savukārt nevarēja palīdzēt tikai diskvalificētais Havi Martiness. Pirms mača bija bažas par iepriekš savainotā Matsa Hummelsa dalību, tomēr viņš spēli uzsāka sākumsastāvā.

''Real'' galvenais treneris Zinedins Zidāns rezervē atstāja Hamesu Rodrigesu, bet pamatsastāvā laida Isko, kurš demonstrēja izcilu sniegumu pēdējā La Liga mačā pret "Sporting Gijon" (3:2). Viesu komanda treneris Karlo Ančeloti savukārt rezervē atstāja Tomasu Milleru un spēlēja ar taktisko izvietojumu 4-1-4-1.

''Real Madrid'': Navass - Marselu, Ramoss, Načo, Karvahals - Kross, Kasemiru, Modričs - Ronaldu, Benzemā (Asensio 64'), Isko (Vaskess 71')

''Bayern Munich'': Noiers - Alaba, Hummelss, Boatengs, Lāms - Alonso (Millers 75') - Riberī (Kosta 71'), Alkantara, Vidals, Robens - Levandovskis (Kimmihs 88')

Aizraujošā un dinamiskā pirmajā puslaikā komandas vārtus negūst

''Bayern'' jau pašā spēles sākumā bija izcila iespēja gūt vārtus. Pēc piespēles soda laukuma dziļumā Marselu paguva izsist bumbu Tjagu Alkantaram, bet tā atlēca pie neviena nepiesegtā Arjena Robena, kurš no tuvas distances sita nedaudz garām vārtiem.

Viesu komanda mēģināja vairāk pieturēt bumbu, taču arī ''Real'' nesēdēja rokas klēpī salikusi. Nedaudz vēlāk Madride aizskrēja ātrā pretuzbrukumā. Pēc mājinieku superzvaigznes Krištianu Ronaldu piespēles bīstamu sitienu izpildīja Karvahals. Bumbu atvairīja Noiers, taču tiesnesis dīvainā kārtā nefiksēja stūra sitienu, bet gan atsitienu no vārtem.

Minheniešus pēc neilga brīža gandrīz iegāza Manuels Noiers. Vienam no pasaulē labākajiem vārtsargiem neizdevās fiksēt bumbu pēc centrējuma. Vācietis to atsita un uzreiz pa vārtiem sita Karims Benzemā, taču nedaudz garām mērķim.

''Real'' izdevās izveidot vēl vienu pretuzbrukumu. Šoreiz uzmanības centrā bija Ronaldu, kurš centās aizbēgt no aizsarga, taču portugālim neizdevās pārvietoties uz laukuma vidusdaļu, un rezultātā viņa sitienu no nepateicīga leņķa atvairīja Noiers. Puslaika izskaņā Ronaldu vēlreiz centās pārbaudīt ''Bayern'' vārtsarga modrību, taču šāva pāri vārtiem.

Ronaldu skaisti vārti, Ramoss sit savos, Vidals tiek noraidīts

Pēc ārkārtīgi ātra un dinamiska pirmā puslaika otrais spēles nogrieznis sākās ar vēl aizraujošāku futbolu. Pēc stūra sitiena nedaudz garām vārtiem sita Isko, bet ''Bayern'' atbildēja ar ļoti bīstamu uzbrukumu. Robens atkal atradās viens pats bīstami tuvu vārtiem, izpildīja sitienu ar pirmo pieskārienu, bet Marselu bumbu izsita uz pašas vārtu līnijas!

Tas vēl nebija viss. Robens atkal lauzās ''Real'' soda laukumā, kur pret viņu noteikumus pārkāpa Kasemiru. Tiesnesis norādīja uz 11 metru sitienu atzīmī. Pie bumbas stājās Polijas futbola zvaigzne Roberts Levandovskis, kurš sita vārtu vidusdaļā un pārspēja Navasu - 0:1.

''Real'' vēl neatguvās no šoka, kad atkal Robens radīja galvassāpes Madrides aizsardzībai. Pēc precīzas viņa piespēles Arturo Vidals dažus metru attālumā no vārtiem sita pāri mērķim. Minhene uzbruka vēl aktīvāk, kamēr ''Real'' nācās vairāk aizsargāties.

''Bayern'' šāds rezultāts, protams, nederēja. Zidāna komanda viesos guva divus vārtus, bet ''Bayern'' vienu, tādēļ neizšķirta iznākuma gadījumā tālāk tiktu pašreizējā Čempionu līgas trofejas turētāja ''Real''.

Spēles pēdējās 20 minūtes aizritēja neticamā drāmā. Madrides uzbrukuma līderis Ronaldu pēc teicama Kasemiru centrējuma guva izcilus vārtus ar galvu, sarūgtinot pretiniekus - 1:1. Tās vēl nebija beigas, jo ''Bayern'' vieni vārti bija jāgūst jebkurā gadījumā, taču tad tas nozīmētu papildlaiku.

Ančeloti komanda nepadevās, uzreiz metās uz priekšu un šoreiz neticamu kļūdu pieļāva komandas kapteinis Serhio Ramoss, kurš šosezon vairākkārt ar gūtiem vārtiem mača izskaņā palīdzēja kaldināt karaliskā kluba uzvaras. Bumba lēkāja Navasa vārtu priekšā, bet Ramoss, nesapratās ar partneriem, neveiksmīgi atspēlējot bumbu uz saviem vārtiem. Ārkārtīgi atbildīgā momentā bumba... ieripoja ''Real'' vārtos - 1:2!

Ramoss netīšam iesita savos vārtos, bet intriga bija dzīva! Abas komandas zvērīgi cīnījās, bet kādā no epizodēm Arturo Vidals iešļūca kājās Marko Asensio, nopelnot otru dzelteno kartīti un tiekot noraidīts no laukuma. Atlikušajās minūtēs vairāk uzbruka ''Real'', tomēr pamatlaiks noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Ronaldu gūst vārtus no aizmugures pozīcijas, "Bayern" salūzt

Neskatoties uz futbolistu nogurumu, papildlaikā abas vienības centās spēlēt aktīvi. Zidāns bija veicis divas maiņas, bet Ančeloti savas kvotas jau bija iztērējis.

Pirmā papildlaika izskaņā Ronaldu saņēma Ramosa centrējumu pretinieku soda laukumā un neviena nepiesegts guva vārtus, panākot 2:2. Noskatoties atkārtojumu, bija skaidri redzams, ka portugālis atradās pamatīgā aizmugurē, taču tiesnesis vārtus ieskaitīja.

Otrajā papildlaikā Madrides komanda guva vēl vienus vārtus, kad pēc teicama Marselu reida sekoja piespēle Ronaldu uz tukšiem vārtiem, portugālim nekļūdīgi gūstot hat-trick, kas bija viņa 100. vārti Čempionu līgā - 3:2. Ar to vēl nekas nebeidzās, jo Asensio pārtvēra bumbu, aizskrēja pretuzbrukumā un raidīja bumbu tālajā stūrī, pieliekot treknu punktu mačam - 4:2!

UEFA Čempionu līga, ceturtdaļfināli

Spēle Rez./Laiks Vārtu guvēji Summā
Leicester - Atletico 1:1 (0:1) Vārdijs 61' - Nigess 26' 1:2
Real - Bayern 4:2 (0:0) Ronaldu 76' 105' 110' Asensio 112' - Levandovskis 53' (11m) Ramoss 77' (s.v.) 6:3
Monaco - Borussia 19.04 3:2
Barcelona - Juventus 19.04 0:3