Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Liepājas stadiona pielāgošana spēlei pret Portugāli var izmaksāt pusmiljonu eiro

© loc.lv

Liepājas futbola stadiona pielāgošana Latvijas un Portugāles izlašu spēlei varētu izmaksāt nepilnu pusmiljonu eiro.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs, IZM saņēmusi Latvijas Futbola federācijas vēstuli, kurā nebija minētas nepieciešamās summas, bet pausts aicinājums izprast radušos situāciju un organizēt tikšanos jautājuma risināšanai, lai rastu finansējumu Liepājas stadiona "Daugava" infrastruktūras uzlabošanai.

Tāpat vakar IZM saņēmusi Liepājas pilsētas pašvaldības vēstuli, kurā pausta gatavība reaģēt uz ārkārtas situāciju. Pašvaldībā izvērtētas iespējas nodrošināt augsta līmeņa futbola spēles norisi stadionā Liepājā. Atbilstoši FIFA Pasaules kvalifikācijas spēļu prasībām veikti arī aprēķini. Lai nodrošinātu spēles norisi, no valsts budžeta būtu nepieciešams finansējums 492 558 eiro apmērā.

Šajā summā ietilptu apgaismojuma iekārtu nodrošināšana 360 000 eiro apmērā, atbilstoša tablo uzstādīšana prasītu 56 162 eiro, kā arī 4000 krēslu nomaiņai būtu nepieciešami 76 396 eiro.

Visticamāk, tuvākajā laikā tiks organizēta iesaistīto pušu tikšanās, lai meklētu risinājumus šai situācijai. Pagaidām rīkojuma projekts par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vēl nav izstrādāts, teica Severs.

Kā ziņots, "Skonto" stadionā, kur iepriekš bija paredzēts novadīt valstsvienību spēli, aizpagājušajā piektdienā sākta kustamā īpašuma demontāža - noņemti apgaismojuma stabu prožektori un tribīņu krēsli. Kā portālam "Delfi.lv" apliecinājis SIA "Light" īpašnieks, igauņu uzņēmējs Alans Selters, "Skonto" stadionā notiek uzņēmumam piederošās kustamās mantas apķīlāšana un izņemšana, kā to paredzot tiesas spriedums.