Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas futbola izlases mača norise pret Portugāli "Skonto" stadionā nav apdraudēta

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

"Skonto" stadions pašlaik ir pat labākā stāvoklī, nekā tas bija pirms krēslu un apgaismojuma noņemšanas, tāpēc Latvijas futbola izlases mača norise 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pret Eiropas čempioni Portugāli nav apdraudēta, sacīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks.

"Skonto" stadions skandālā nokļuva aprīlī, kad pēc īpašnieku SIA "Adventika Group" un SIA "Light", kam pieder daļa kustamā manta, strīda tika demontētas apgaismes lampas, kā arī vairākos sektoros noņemti krēsli. Situāciju īpaši uztraucošu radīja fakts, ka 9.jūnijā Latvijas izlasei jāuzņem Portugāles valstsvienība, bet "Skonto" stadions ir vienīgais, kurš Latvijā atbilst visiem starptautiskajiem standartiem.

Pēc ilgāka neskaidrību perioda 19.aprīlī LFF prezidents Guntis Indriksons paziņoja, ka panācis vienošanos ar iesaistītajām pusēm un viss stadionā būs kārtībā, turklāt vēlāk tika uzlikti jauni krēsli, ko iegādājies tā apsaimniekotājs SIA "Fitnesa parks", kā arī no jauna uzstādīts apgaismojums.

Tāpat stadiona atjaunošanas procesā iesaistījies ambiciozais Latvijas futbola klubs "Riga", kas par saviem līdzekļiem apņēmies atjaunot ģērbtuves un VIP ložu.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Savukārt nupat Latvijā viesojies Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārstāvis, kurš "Skonto" stadionam devis pozitīvu novērtējumu, lai tajā varētu notikt mačs pret Portugāli, tāpēc nekādu draudu spēles norisei šobrīd neesot.

"Viss tika pārbaudīts no A līdz Z un ir dotas pozitīvas atsauksmes. Novērtējums ir pozitīvs, bet UEFA pārstāvis vērsa uzmanību pāris niansēm, ko nepieciešams uzlabot. Stadions šobrīd ir atbilstošs. Tas pat atrodas labākā stāvoklī nekā pirms krēslu un apgaismojuma noņemšanas," atklāja Pukinsks.

Pukinsks gan sacīja, ka nākamnedēļ UEFA pārstāvji "Skonto" stadionā viesosies vēlreiz, lai pārbaudītu apgaismojuma intensitāti, tomēr arī šajā jautājumā neesot nekādu bažu un otra vizīte neko neietekmēs.

"Viss ir kārtībā. Viņi tikai atbrauks un divas naktis pārbaudīs, vai lampām ir noregulēta pareiza intensitāte," norādīja Pukinsks, uzsverot, ka LFF kopā ar pāraugošo kompāniju kontrolējusi darbu pie apgaismojuma uzstādīšanas.

LFF izpilddirektors sacīja, ka pēc "Riga" kluba iesaistīšanās ir jau veikts kosmētiskais remonts spēlētāju tunelim un atjaunota viesu komandas ģērbtuve, bet atlikušie darbi tiks paveikti līdz Pasaules kausa kvalifikācijas mačam.

LETA jau vēstīja, ka vistuvāk starptautiskajiem standartiem no pārējiem stadioniem Latvijā ir stadions "Daugava" Liepājā un arī otrdien Pukinsks uzsvēra, ka jautājums par to joprojām ir LFF dienaskārtībā.

"Tam vairs nav ārkārtas status, tomēr joprojām vēlamies to attīstīt, lai izlasei būtu alternatīva bāze, kur spēles varētu aizvadīt jauniešu izlases un virslīgas klubi," uzsvēra Pukinsks.

Iepriekš bija zināms, ka, lai nodrošinātu spēles ar Portugāli norisi Liepājā, no valsts budžeta būtu bijis nepieciešams gandrīz pusmiljons eiro.