Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Starkovs šokē un izsauc Uldriķi, Koļesovu, Indrānu un Vardanjanu

© sportacentrs.com/ Raitis Supe

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nosaucis 20 spēlētāju kandidātus, kuri gatavosies 9. jūnija Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlei pret Portugāli un 12. jūnija pārbaudes mačam pret Igauniju.

Starkovs pēc Mariana Pahara nomaiņas galvenā trenera amatā veicis ļoti daudzas izmaiņas izlases sastāvā. Klāt nākuši gados jaunie Roberts Uldriķis (RFS), Ņikita Koļesovs (''Ventspils''), Dāvis Indrāns (FK ''Metta/LU''), Jevgēņijs Kazačoks (Jūrmalas ''Spartaks''), kā arī vēl viens ''Spartaka'' futbolists Edgars Vardanjans.

Šajā situācijā vieta izlasē vismaz pagaidām nav atradusies Polijas čempionāta kluba Kjelces ''Korona'' futbolistam Vladislavam Gabovam, Austrijas Bundeslīgas kluba ''Mattersburg'' pārstāvim Vitālijam Maksimenko, Turcijas 2. līgā spēlējošajam Igoram Tarasovam, Mārcim Ošam un Artim Lazdiņam no ''Jelgavas'', kā arī Grieķijā ''AE Larissa'' uzspēlējušajam Jānim Ikauniekam un Artūram Karašauskam no ''Liepājas''.

Izlasē nav arī Vācijas Bundeslīgā kārtējo sezonu aizvadījušā uzbrucēja Artjoma Rudņeva, kurš galveno treneri Aleksandru Starkovu esot informējis par iemesliem, kāpēc Rudņevs nevēlas palīdzēt izlasei, bet žurnālistiem sīkāk šo situāciju Starkovs komentēt nevēlējās.

Runājot par treneru korpusu, tad savus amatus saglabājuši Andris Riherts, Vitālijs Astafjevs un Andrejs Piedels, bet par vēl vienu Starkova asistentu kļuvis Jurijs Ševļakovs. Savukārt par fiziskās sagatavotības treneri izlasē apstiprināts visu laiku labākais Latvijas 110 metru barjersprinteris Staņislavs Olijars.

Uzreiz gan jāpiemin, ka vēl trīs kandidātus izlases galvenais treneris nosaukšot pēc ''SynotTip'' futbola Virslīgas nākamās kārtas. Visticamāk, 2. vai 3. jūnijā. 9. jūnijā Skonto stadionā Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros Latvijas izlasi sagaida spēle pret Eiropas čempioni Portugāli, bet 12. jūnijā Rīgā paredzēta arī pārbaudes spēle pret Igaunijas futbolistiem.