Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Konfederāciju kausa otro kārtu ievadīs Ronaldu un Portugāles duelis ar krieviem

© SCANPIX

Šovakar FIFA Konfederāciju kausā startēs grupu turnīra otrā kārta. Pulksten 18:00 turnīra saimniece Krievija spēkosies ar Eiropas čempioni Portugāli, savukārt 21:00 laukumā dosies Meksikas un Jaunzēlandes futbolisti.

Laukuma saimnieki krievi Konfederāciju kausu sāka uz patīkamas nots, ar 2:0 pārspējot Jaunzēlandes valstsvienību. Pirmajā puslaikā tika izveidota virkne teicamu momentu, tomēr tā beigās izdevās izcelties tikai ar veiksmes palīdzību, pretiniekiem bumbu ieraidot savos vārtos. Pārsvaru 69. minūtē dubultoja Fjodors Smolovs.

Tikmēr Eiropas čempione Portugāle aizvadīja krietni dramatiskāku maču, cīnoties neizšķirti ar Meksiku - 2:2. Centra aizsarga Pepes vārti netika ieskaitīti pēc video tiesneša palīga lēmuma. Portugāļi gan izvirzījās vadībā, precīzi sitot Rikardu Kvarežmam, bet Meksika pirmā puslaika beigās atbildēja ar Havjera Ernandesa trāpījumu. 86. minūtē Portugāle atguva vadību, bet uzvaru nenoturēja, ielaižot kompensācijas laika pirmajā minūtē.

Skaidrs, ka arī Krievijas izlasi visvairāk uztrauc jautājums: kā apturēt Krištianu Ronaldu? "Pirmkārt, darbojoties kā komandai. Otrkārt, demonstrējot disciplinētu spēli. Taču negrasāmies ieciklēties uz konkrētiem spēlētājiem," teica pussargs Aleksandrs Jerohins, kurš pret Jaunzēlandi tika nomainīts 77. minūtē. Viņš norādīja, ka treneris pēc pirmās uzvaras atgādinājis, ka katra nākamā spēle ir svarīgāka par iepriekšējo.

SCANPIX

Tikmēr bijušais Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Keržakovs piekrita, ka duelī ar meksikāņiem Ronaldu otrajā puslaikā nosēdies, tomēr viņa pieskatīšana pavērusi ceļu citiem. "Pēc puslaika pārtraukuma Krištianu kļuva nepamanāms. Taču viņš nokārtoja pirmos vārtus. Meksikāņi reizēm viņam uzbruka divatā un trijatā, un tas ļāva atraisīties Nani un Kvarežmam. Tauta ir pieradusi, ka viņš rāda brīnumus, bet Ronaldu sniedz labumu komandai arī ar citiem paņēmieniem," teica 34 gadus vecais Keržakovs, kurš spēlējis divos Pasaules kausos un divos Eiropas čempionātos.

Ja Krievijas un Portugāles izlases laukumā dosies Maskavā, tad Meksikas un Jaunzēlandes valstsvienības spēkosies Sočos. Meksikāņi tiek uzskatīti par pārliecinošiem favorītiem, un pēdējos piecos savstarpējos dueļos viņi izcīnījuši piecus panākumus, sāncenšu vārtos iesitot 16 bumbas.

Savukārt Jaunzēlande nav iesitusi pēdējos trīs mačos - pirms sausā zaudējuma krieviem bija neveiksme pret Baltkrieviju un Ziemeļīriju. Salinieki Konfederāciju kausā piedalās ceturto reizi, bet desmit mačos ieguvuši tikai vienu punktu - par neizšķirtu pret Irāku 2009. gadā. Tāpat gūti tikai divi vārti.

"Mūsu komandai ir izredzes uzvarēt turnīrā - esam labā fiziskajā formā. Kā nodemonstrēja mačs pret Portugāli, ar jebkuru pretinieku varam spēlēt līdzīgi," sacīja Meksikas izlases galvenais treneris Huans Karloss Osorio. "Domāju, ka duelis pret Jaunzēlandi būs citāds, jo tā spēlēs taisnā līnijā uz priekšu. Jāparāda labākais, lai uzvarētu."