Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ronaldu bronzas spēlē Portugālei nepalīdzēs

© SCANPIX

Šovakar 21:00 Sočos Vācijas futbola izlase cīņā par vietu Konfederāciju kausa finālā sacentīsies ar Meksikas izlasi. Spēles tiešraide LTV7 kanālā. Savukārt Portugāles zvaigzne Krištianu Ronaldu paziņojis, ka kļuvis par tēvu dvīņiem un par godu šim notikumam saņēmis izlases atvēli doties pie ģimenes, līdz ar to nepiedaloties bronzas mačā pret šodienas spēles zaudētāju.

Gan Vācija, gan Meksika grupu turnīrā ieguva septiņus punktus - nevienā spēlē netika zaudēts, bet neizšķirts spēlēts tikai vienreiz. Vācija vienojās par 1:1 ar Čīli, bet Meksika ar 2:2 tika pie punkta pret Portugāli. Kā jau iepriekš vēstīts, Vācija uz šo turnīru nav atbraukusi ne tuvu savā labākajā sastāvā, taču motivācijas Joakima Lēva vadītājai komandai nevajadzētu trūkt - Konfederāciju kauss ir viens no retajiem tituliem, ko futbola lielvalsts Vācija tā arī vēl ne reizi nav ieguvusi, turklāt tā arī vēl ne reizi nav spēlējusi finālā.

Meksika šajā ziņā pat ir tituliem bagātāka - meksikāņi triumfēja 1999. gada turnīrā, finālā apspēlējot Brazīliju ar toreiz vēl tikai 19 gadus veco Ronaldinju priekšgalā. Bet Meksikas treneris Huans Osorio arī noraidīja pieņēmumu, ka Vācijas futbolistu jaunība un pieredzes trūkums varētu būt pretinieku vājība: “Cilvēks var būt jauns un jau pieredzējis. Cilvēks, kurš sāk studēt kardioloģiju 30 gadu vecumā, zinās mazāk nekā 21 gadu vecs students trešajā kursā.”

Abas izlases līdz šim Pasaules kausā tikušas trīsreiz, kā arī pirms 12 gadiem Konfederāciju kausa izcīņā, kad Vācija pirmo un līdz šim vienīgo reizi iekļuva trijniekā. Toreiz bronzas mačā Vācija uzvarēja papildlaikā, pateicoties Mihaela Ballaka vārtu guvumam 97. minūtē. Kopumā abas izlases spēkojušās desmit reizes, un Meksika uzvarēja tikai vienreiz, tālajā 1985. gadā.

Meksikas izlasē ir viens Vācijas Bundeslīgas pārstāvis, turklāt tieši izlases līderis - Havjers Ernandess jeb Čičarito Leverkūzenes “Bayer” sastāvā šosezon guva 11 vārtus Bundeslīgā. Viņš pirms mača izteicies, ka abas izlases pietiekami labi pazīst spēlētājus otrā komandā: “Zinām lietas, kas mūsu pretiniekiem laukumā sagādās grūtības, taču uzsvaru izdarīsim uz savu komandu un savu spēli.”

Vācijas treneris Joakims Lēvs tikmēr paziņoja, ka viņa izlase jau guvusi panākumu, sasniedzot labāko četrinieku, atgādinot, ka uz Krieviju atvesta gados jauna izlase ar domu par nākotni. Lēvs nenoliedza komandas ambīcijas, taču reizē arī norādīja, ka Vācijai būs jāspēlē krietni labāk nekā iepriekšējā grupu turnīra spēlē pret Kamerūnu. Tāpat sagaidāms, ka Lēvs atkal ieviesīs krietnas korekcijas sākumsastāvā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā