Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Neimārs PSG pelnīs 865 tūkstošus eiro nedēļā

© SCANPIX

Brazīlijas izlases uzbrucējs Neimārs informējis komandas biedrus, ka grasās pamest "Barcelona". Viņa talanta tīkotāja Parīzes "Saint-Germain" gatava šķirties ne tikai no 222 miljoniem, bet arī gatava maksāt 45 miljonus eiro lielu algu par vienu sezonu, un arī šajā ziņā Neimārs kļūtu par pasaules līderi.

Baumas par 25 gadus vecā Neimāra pāreju pie Francijas vicečempiones arvien pieņēmās spēkā, līdz "Barcelona" vakar apstiprināja, ka uzbrucējs tiešām paudis vēlmi pamest komandu. Galvenais treneris Ernesto Valverde ļāva viņam neierasties treniņā, lai atrisinātu ar nākotni saistītos jautājumus, bet pats Neimārs steidza atvadīties no komandas biedriem.

Neimāra līgumā rakstīts, ka uzbrucēja tiesības iespējams iegādāties par 222 miljoniem eiro, un šādu summu galdā gatava likt Francijas bagātākā komanda Parīzes "Saint-Germain". Tomēr tas nebūt nav viss - uzbrucējs pretendē uz iespaidīgu algu.

Neimārs pelnīs 865 tūkstošus eiro nedēļā, kas nozīmē, ka par vienu sezonu brazīlietis nopelnīs 45 miljonus eiro. Līgums tiks noslēgts uz pieciem gadiem, un tas nozīmē, ka kopumā Parīzes "Saint-Germain" samaksās 450 miljonus, lai iegūtu uzbrucēju.

SCANPIX

Kad biznesa izdevums "Forbes" publicēja pelnošāko sportistu sarakstu, Neimārs bija vienīgais futbolists, kurš vairāk naudas saņēma no sponsoriem, nevis par atrašanos laukumā un vārtu gūšanu. No "Barcelona" viņš saņēma 15 miljonu dolāru lielu algu, savukārt "Nike", "Gillette", "Panasonic" un "Beats by Dre" uz Neimāra kontu pārskaitīja 22 miljonus.

Jaunais līgums paredz, ka Neimārs kļūs par pasaulē vislabāk apmaksāto futbolistu, apsteidzot "Barcelona" spīdekli Lionelu Mesi, kurš saņem 560 tūkstošus eiro nedēļā, Madrides "Real" uzbrucēju Krištianu Ronaldu (410 tūkstoši nedēļā) un līdzšinējo līderi Karlosu Tevesu no Šanhajas "Shenhua", kurš pelna 690 tūkstošus eiro par nedēļu futbola laukumā.

"Kad nopirkām Polu [Pogbā], teicu, ka viņš nav dārgs. Arī tagad uzskatu, ka Neimārs nav dārgs. Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Viņa brends komerciāli ir ļoti spēcīgs. PSG apdomāja situāciju un pieņēma lēmumu. Problēma nav Neimārs, bet sekas, kas būs par pāreju," teica "Manchester United" galvenais treneris Žuzē Morinju.

Tikmēr cita Anglijas kluba "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops bija citās domās: "Ir klubi, kas var samaksāt šādas summas - PSG un "Manchester City". Visi to zina. Ceru, ka tas nav nākamais solis. Ceru, ka tas būs tikai izņēmums. Taču to nevar zināt."