Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ronaldu par uzvedību "El Clasico" piespriež diskvalifikāciju

© Scanpix.ee

Spānijas Karaliskā futbola federācija savā mājaslapā publicējusi Disciplinārās komitejas spriedumu pēc aizvadītās Superkausa pirmās spēles, kurā Madrides "Real" izbraukumā ar 3:1 pārspēja "Barcelona".

Madrides "Real" līderis Krištianu Ronaldu arī šoreiz vēl netika iekļauts pamatsastāvā un 58. minūtē, rezultātam esot 1:0 galvaspilsētas kluba labā, nomainīja Karimu Benzemā. 79. minūtē Ronaldu savu izcilo vārtu guvumu, atgūstot "Real" vadību (2:1), nosvinēja ar Lionela Mesi parodēšanu un krekla novilkšanu, saņemot pirmo dzelteno kartīti. Savukārt 82. minūtē portugālis cīņā ar aizsargu krita soda laukumā, bet galvenais tiesnesis Rikardo De Burgoss apšaubāmi šo epizodi traktēja kā simulāciju un Ronaldu parādīja otro brīdinājumu, noraidot viņu no laukuma. Par šo sarkano kartīti Ronaldu piespriesta vienas spēles diskvalifikācija un 800 eiro soda nauda, kamēr klubam būs jāšķiras no 350 eiro.

Taču ar Ronaldu otro brīdinājumu viss vēl nebija galā, jo portugālis, būdams neizpratnē par tiesneša lēmumu, arbitru viegli pagrūda. Saskaņā ar Disciplināro reglamentu par šādu rīcību pienākas diskvalifikācija no četrām līdz 12 spēlēm, un Disciplinārā komiteja šodien lēma Ronaldu piespriest mazāko soda mēru - četrus mačus. Tāpat Ronaldu būs jāšķiras no 3005 eiro - šajā reglamenta punktā tas ir lielākais paredzētais naudas sods par nopietnu pārkāpumu, taču gadījumā, ja tas tiktu klasificēts kā ļoti nopietns pārkāpums, tad Ronaldu bez krietni lielākas diskvalifikācijas pienāktos arī soda nauda līdz pat (maksimāli iespējamajiem) 30050 eiro. "Real" būs jāmaksā 1400 eiro.

Tādējādi Ronaldu nāksies izlaist ne tikai trešdien gaidāmo Superkausa atbildes spēli, bet arī pirmās četras spēles Spānijas čempionāta jaunajā sezonā. Svētdien Madrides "Real" viesosies Lakorunjā, pēc tam uzņems "Valencia" un "Levante", bet 17. septembrī izbraukumā tiksies ar "Real Sociedad". Tādējādi Ronaldu atgriešanās gaidāma ne agrāk par 20. septembri, kad Madridē viesosies "Real Betis".