Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Asensio vārti noliek Barselonu uz dēļiem, Superkauss tiek "Real"

© Scanpix

Spānijas Superkausu pirmo reizi kopš 2012. gada izcīnīja Madrides "Real", kas savā laukumā ar 2:0 pieveica "Barcelona", divu spēļu summā svinot uzvaru ar 5:1. Pirmos vārtus jau ceturtajā minūtē guva Marko Asensio, kuram izdevās lielisks šāviens no 25 metriem. Pārsvaru dubultoja Karims Benzemā.

Savā laukumā piedzīvojusi zaudējumu un nonākusi iedzinējos ar divu vārtu deficītu, "Barcelona" nolēma veikt izmaiņas sastāvā - starta vienpadsmitniekā laukumā devās tikai divi uzbrucēji, Lionels Mesi un Luiss Svaress, taču bija pieci pussargi un aizsardzībā notika Havjera Masčerano atgriešanās. Tomēr tas cerēto rezultātu nedeva, Madrides "Real", kas spēlēja bez diskvalificētā līdera Krištianu Ronaldu, jau ceturtajā minūtē izvirzoties vadībā ar 1:0.

Lieliskajam debitantam - iesitis pirmajā mačā Spānijas čempionātā, Čempionu līgā, UEFA Superkausā un Spānijas karaļa kausā - Marko Asensio tika dots pārāk daudz laika, un viņš no 25 metriem ielika bumbu zem pārliktņa, Barselonas vārtsargam Markam Andrē ter Štēgenam sitienu pavadot ar skatienu.

Viesi centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr Svaresam neizdevās aizsniegties līdz piespēlei, kamēr Mesi tuvcīņā zaudēja pretinieku vārtsargam Keiloram Navasam. Iniciatīva joprojām piederēja Madrides "Real", un spēles tempu laukuma centrā diriģēja Luka Modričs, lielāko daļu sāncenšu centienu apturot jau saknē.

Tas lika "Barcelona" sasteigt notikumus un kļūdīties nepatīkamās situācijās. Ja Lukass Vaskess piedeva, no 16 metriem trāpot pa vārtu stabu, tad Karims Benzemā pēc sešām minūtēm nebija tik laipns. Marselu piespēlēja gar vārtiem, bet uzbrucējam bija gana laika, lai bumbu apstrādātu un tikai tad triektu stūrī, dubultojot pārsvaru - 2:0.

Otrā puslaika ievadā iespēju sagaidīja arī Mesi, kurš kreisajā flangā mājinieku aizsargus atstāja aiz muguras un raidīja bumbu pāri Navasam, taču trāpīja pa pārliktni. Neveiksmes uzbrukuma noslēgumā turpināja vajāt "Barcelona" - Serdžio Roberto neizdevās aizsniegties līdz piespēlei gar vārtiem, bet 71. minūtē pēc viņa sitiena pirmais pie atlēkušās bumbas bija Svaress, kurš kritienā ar galvu sita pa stabu.

Arī turpinājumā Barselona pieturēja bumbu un saspēlējās ap mājinieku soda laukumu, tomēr bīstamākus momentus veidoja pretuzbrukumos skrienošie Madrides "Real" futbolisti. Trūka tikai viens - labas noslēdzošās piespēles, kas ļautu iesist trešos vārtus. Tomēr arī rezultāts, kas bija pēc pirmā puslaika, mājiniekus apmierināja.

Tādējādi Madrides "Real" divu spēļu summā uzvarēja ar 5:1, pirmo reizi kopš 2012. gada iegūstot Spānijas Superkausu. Komandai kopumā tas ir desmitais Superkauss, kamēr "Barcelona" ir rekordiste ar 12. Galvenais treneris Zinedins Zidāns uzvarējis visos finālos, kuros piedalījies.