Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Ibrahīmovičs noslēdz jaunu līgumu ar Mančestras "United"

© Scanpix.ee

Anglijas Premjerlīgas klubs Mančestras „United” vienojies par jauna līguma noslēgšanu ar Zviedrijas uzbrucēju Zlatanu Ibrahīmoviču. Līgums noslēgts uz vienu sezonu. Zlatans joprojām gan ārstē smagu traumu, bet tiek prognozēts, ka decembrī viņš varētu atgriezties laukumā.

35 gadus vecais Zlatans Ibrahīmovičs jūnijā pēc sezonas beigām nebija to spēlētāju sarakstā, ar kuriem „United” pagarinājusi līgumu. Zlatans tobrīd par savu nākotni izteicās neskaidri, turklāt viņa situāciju krietni apgrūtināja smagā ceļgala trauma, kuras dēļ tika prognozēta 2017./18. gada sezonas pirmās puses izlaišana. Taču jau vasaras sākumā par ļoti ticamu tika uzskatīta iespēja, ka „United” piedāvās Zlatanam jaunu līgumu.

„Pēc Ibrahīmoviča pienesuma mūsu komandai pagājušajā sezonā viņš ir pelnījis mūsu uzticību, un mēs pacietīgi gaidīsim viņa atgriešanos laukumā,” kluba paziņojumā citēts galvenais treneris Žuzē Morinju. „Esam priecīgi, ka mūsu komandā arī turpmāk būs Zlatana ambīcijas un pieredze. Man nav ne mazāko šaubu, ka sezonas otrajā pusē viņš spēlēs svarīgu lomu mūsu sastāvā.”

Ibrahīmovičs pagājušajā sezonā, debitējot Premjerlīgā, piedalījās 46 spēlēs (visos turnīros) un guva 28 vārtus, kas bija labākais rādītājs komandā. „United” palika tikai sestajā vietā Premjerlīgā, taču uzvarēja UEFA Eiropas līgā, izcīnot sev vietu Čempionu līgas grupu turnīrā šosezon. Tāpat ar Zlatana palīdzību tika izcīnīta uzvara EFL kausā, kurā Ibrahīmovičs finālspēlē guva divus vārtus, ieskaitot uzvaru nesošos 87. minūtē.

„Esmu atgriezies, lai pabeigtu to, ko iesāku,” sacījis Ibrahīmovičs. „Gan mans, gan kluba nodoms visu laiku bija turpināt sadarbību. Nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties „Old Trafford”, taču arī zinu, ka man nepieciešams laiks, lai pilnībā atgūtos no traumas.”

"United" starpsezonā savu uzbrukumu pastiprināja ar Romelu Lukaku, kurš par vairāk nekā 80 miljoniem eiro tika iegādāts no "Everton", taču komandu atstāja ilggadējais uzbrukuma līderis Veins Rūnijs, kurš gan pagājušajā sezonā spēlēja maz. Jauno sezonu "United" uzsākusi graujoši, abās pirmajās Premjerlīgas spēlēs uzvarot ar 4:0. Lukaku guvis jau trīs vārtus, divreiz precīzi sitis Antonī Marsiāls un Pols Pogbā.