Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Futbols

18 gadus vecais futbolists Soloveičiks paraksta līgumu ar Sanktpēterburgas "Zenit"

© fc-zenit.ru

Līgumu ar Krievijas vienu no lielākajiem klubiem Sanktpēterburgas "Zenit" uz trim gadiem parakstījis Latvijas U19 izlases kapteinis Vladislavs Soloveičiks.

Rīgā dzimušais Vladislavs Soloveičiks pirms līguma parakstīšanas ar Sanktpēterburgas "Zenit" bija "RTU/Skonto Academy", kas piedalās Latvijas 1. līgā, rindās. Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases, un gada ievadā viņš bija U18 valstsvienības kapteinis Granatkina piemiņas turnīrā, kas norisinājās tieši Sanktpēterburgā.

Vienošanās noslēgta uz trim sezonām, un tiek vēstīts, ka pussargs pārstāvēs Sanktpēterburgas "Zenit-2", spēlējot ar 81. numuru. Fārmklubs spēlē Krievijas pēc spēka otrajā līgā, ar desmit mačos sakrātajiem astoņiem punktiem ieņemot 16. vietu 20 komandu konkurencē.

Sanktpēterburgas "Zenit" pagājušajā sezonā ieņēma trešo vietu Krievijas čempionātā, paliekot aiz diviem Maskavas klubiem - "Spartak" un CSKA. Triumfēt izdevās 2015. gadā, savukārt pagājušajā sezonā sasniegts UEFA Čempionu līgas astotdaļfināls. 2008. gadā "Zenit" izcīnīja UEFA kausu, finālā tiekot galā ar Glāzgovas "Rangers".