Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas izlasei zaudējums ungāriem un antirekords

© Scanpix.ee

Šovakar PK 2018 kvalifikācijas cikla ietvaros B apakšgrupas pastarīte Latvija viesos cīnījās pret Ungārijas izlasi. Pirmos vārtus mūsējie zaudēja jau 5. minūtē, kā arī savus pirmos vārtus izlasē guva Gints Freimanis. Tas gan neglāba Latviju no astotā zaudējuma pēc kārtas (1:3).

Latvijas izlases treneru štābs šovakar izvēlējās spēlēt ar pēdējo maču ierasto shēmu 5-3-2. Pieteikumā tika iekļauti kopumā seši futbolisti, kuri nav sasnieguši 24 gadu vecumu (Kazačoks, Indrāns, Šabala, Gutkovskis, Koļesovs), kā arī rezervē tika atstāts Kaspars Dubra, kurš nesen kā atgriezies no savainojuma un Deniss Rakels. Iepriekšējā savstarpējā spēlē ''Skonto'' stadionā Latvija zaudēja 0:2 un mūsējie kvalifikācijas cikla ietvaros pirms šīs spēles bija sakrājuši piecu zaudējumu sēriju, kā arī septiņus zaudējumus, ieskaitot draudzības spēles.

Latvijai vājš sniegums, Freimanis gūst savus pirmos vārtus izlasē
Latvijas izlase spēli ievadīja bez pārsteigumiem - centra izspēle, tāls Kaspara Gorkša centrējums uz priekšu un zaudēta bumba. Ungāri pārņēma mača iniciatīvu un sāka veidot konstruktīvus uzbrukumus. Pirmā vārtu gūšanas izdevība Ungārijai radās jau 2. minūtē, kad pēc bīstama Balāža Džudžāka centrējuma sitienu varēja izpildīt Rolands Varga, tomēr viņam paspēja patraucēt Vitālijs Maksimenko.

Ungāru sākuma ofensīva beidzot arī atmaksājās. Mājinieki nopelnīja standartsituāciju, pēc kuras visus mūsējos apsteidza Tamāšs Kādārs un izpildīja neatvairāmu sitienu ar galvu tuvajā vārtu stūrī - 1:0. Andris Vaņins šajā epizodē diemžēl bija bezspēcīgs. Spēles 10. minūtē Latvija pirmo reizi nostājās pretinieku soda laukumā, taču nespēja izveidot nevienu tehnisku izspēli, bumbu galvenokārt centrējot uzbrucējiem un to zaudējot.

Mūsējie acīmredzami demonstrēja klasi zemāku sniegumu par pretiniekiem. Ungārija kārtējā uzbrukumā nopelnīja stūra sitienu, pēc kura Latvijas izlases aizsargi nospēlēja pasīvi, nepiesedzot Ādāmu Salai, kurš savukārt visai brīvi izlēca un raidīja bumbu tīklā ar galvu - likumsakarīgs 2:0. Mūsējo uzbrukums bija nekāds, turklāt Latvijas futbolisti nespēja izsekot ungāru ātrumiem. Alekasandra Starkova vadīto komandu bieži pievīla tehniskais brāķis, neprecīzas piespēles un nesaprašanās, spēlējot bez bumbas.

Puslaika izskaņā Ungārija uzdāvināja Latvijai vārtu guvumu. Mihājs Korhuts ļoti rupji kļūdījās, atspēlējot bumbu atpakaļ vārtsargam. To pārtvēra Gints Freimanis, kurš paskrēja nedaudz uz priekšu un ietrieca bumbu tīklā 1:2. Freimanim tie bija pirmie vārti izlases sastāvā.

Mūsējiem labs sākums, Solovjovs nopelna sodu un pats iesit savos vārtos
Pēc puslaika pārtraukuma mūsējie negaidīti aizskrēja uzbrukumā. Pēc Aleksandra Solovjova zema centrējuma Valērijs Šabala izpildīja bīstamu sitienu, bumbu atvairot Pēteram Gulāči. Tā atlēca pie Dāvja Ikaunieka, kurš piespēlēja Freimanim, pirmo vārtu guvējam raidot bumbu virsū vārtsargam. Latvija otrajā puslaikā spēlēja jau mazliet labāk, tomēr Ungārija vienalga bumbu kontrolēja vairāk.

Kādā no epizodēm laukuma malā saķērās Freimanis un Salai, abiem futbolistiem nopelnot dzeltenās kartītes. Spēle bija visai nervoza, jo, no ungāru prizmas skatoties, rezultāts bija slidens. Mūsējiem savukārt izdevās izveidot dažas epizodēs, turklāt kādā no epizodēm soda laukumā krita Šabala. Sākumā šķita, ka sekos 11 metru sitiens, taču ''Riga'' pussargs gluži vienkārši nesaglabāja līdzsvaru un nokrita pats.

Nedaudz vēlāk savā laukuma pusē dzelteno kartīti nopelnīja Solovjovs, muļķīgi ar rokām noraujot zemē pretinieku. Pēc ungāra centrējuma bumbu mēģināja izsist Solovjovs, taču viņš bumbu ar galvu nejauši raidīja savos vārtos, rezultātam kļūstot 3:1.