Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Futbola izlase pret grupas līderi un FIFA ranga 4. vietas īpašnieci Šveici

© F64

Šovakar Skonto stadionā pulksten 21:45 Aleksandra Starkova vadītā Latvijas futbola valstsvienība Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros uzsāks spēli pret Šveici, lūkojot pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju. Tiešraidē spēli demonstrēs LTV7.

Pirmajā savstarpējā spēlē 25. martā Latvijas izlase viesos Šveicē pretiniekiem izrādīja patiešām labu pretestību, tiesa, nespēja gūt vārtus, 66. minūtē Andri Vaņinu pārspēja Jozips Drmičs, un Latvija piedzīvoja zaudējumu ar minimālu 0:1.

Šobrīd Latvijas izlase piedzīvojusi jau astoņus zaudējumus pēc kārtas, bet Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros punkti nav iegūti kopš pirmās spēles Andorā. Šveice savukārt nav zaudējusi kopš 2016. gada 25. jūnija, kad Eiropas čempionāta astotdaļfinālā piekāpās Polijai. Pēc tam izcīnītas astoņas uzvaras pēc kārtas, cikla ievadā ar 2:0 apspēlējot arī Eiropas čempioni Portugāli. Tas viss Šveicei FIFA rangā ļāvis pakāpties uz 4. pozīciju.

''Aizvakar mēs aizvadījām spēli pret Ungāriju - bija laba līmeņa komandas spēle. Mēs ar kļūdām spēlējām gan aizsardzībā, gan uzbrukumu nobeigumos, taču esmu apmierināts ar spēlētāju pašatdevi un raksturu. Mēs negribam spēlēt tikai aizsardzībā, mēs meklējam iespēju gūt vārtus. Un tādi momenti mums bija. Lielākā problēma bija standartsituācijas pie mūsu vārtiem - mēs treniņos daudz strādājam, bet pretiniekam bija ļoti labi izpildītāji.

Šveices izlase ir TOP līmeņa komanda pasaulē ar ļoti labiem spēlētājiem. Mūsu argumenti ir mājas laukums, mūsu līdzjutēji, pašatdeve, disciplīna, raksturs. Mēs izdarīsim visu, lai katrs spēlētājs un komanda kopumā nospēlē savā labākajā līmenī rīt,'' tā pirms spēles izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Neskatoties uz Latvijas izlases astoņu zaudējumu sēriju, Šveices izlases treneris Vladimirs Petkovičs atzīmēja, ka pretinieku nedrīkst nenovērtēt: ''Nav komandas, kas vienmēr tikai uzvar vai zaudē. Patlaban Latvijas izlasei ir grūta fāze, bet mēs rēķināmies, ka kaut kad tas arī beigsies. Mēs respektējam katru pretinieku. Mēs zinām, ka mēs esam spēcīgi, zinām, ka mēs varētu būt stiprāki nekā Latvija, taču mums nāksies to pierādīt visu 90 minūšu garumā. Mēs to arī grasāmies darīt.''