Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Rudņevs pārtrauc līgumu ar "Koln" un beidz spēlētāja karjeru

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs personisku iemeslu dēļ pārtraucis līgumu ar Vācijas Bundeslīgas klubu "Koln" un beidz profesionāla futbolista karjeru, vēstīts kluba mājaslapā.

29 gadus vecais Rudņevs pievienojās Ķelnes klubam pagājušā gada vasarā un pagājušajā sezonā 21 mačā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Šajā sezonā pirmajās sešās kārtās spēlētājs laukumā nebija devies, bet tagad nolēmis beigt spēlētāja karjeru.

"Piekritām Artjoma vēlmei. Viņš vēlas pilnībā nodoties personīgo apstākļu situācijai. Cienām šo vēlmi un neko vairāk par to nekomentēsim, kā esam vienojušies savā starpā," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Jorgs Šmadke. "Vēlamies pateikties Artjomam par viņa sniegumu "Koln" formā un vēlam veiksmi viņam nākotnē."

Karjeru Rudņevs sāk Daugavpils "Daugavas" sastāvā, bet 2009. gada ziemā pārcēlās uz Ungārijas klubu ZTE, bet 2010. gada vasarā pārcēlās uz Polijas vienību Poznaņas "Lech". Tajā Artjoms demonstrēja lielisku sniegumu gan Polijas čempionātā (2011. gada labākais spēlētājs Spēlētāju asociācijas vērtējumā, 2012. gada labākais vārtu guvējs), gan UEFA Eiropas kausā (2010. gada septembrī "hat-trick" pret Turīnas "Juventus") un piesaistīja lielo Eiropas līgu klubu interesi.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

2012. gada pavasarī "Lech" vienojās ar Bundeslīgas klubu "Hamburger SV" par spēlētāja pāreju 3,5 miljonu eiro vērtībā, tādējādi Rudņevs kļuva par visu laiku dārgāko Latvijas futbolistu un pirmo Latvijas spēlētāju Bundeslīgā. Debijas sezonā Artjoms 35 spēlēs guva 12 vārtus, bet turpinājums vairs nebija tik sekmīgs.

Rudņevs zaudēja vietu pamata sastāvā, 2013./2014. gada sezonā tika izīrēts "Hannover" klubam, bet 2016. gada vasarā, kad līgums ar Hamburgas klubu bija beidzies, pievienojās "Koln". Līgums ar Ķelnes organizāciju Rudņevam bija spēkā līdz 2019. gada vasarai.

Latvijas izlases sastāvā Rudņevs debitēja jau 2008. gadā, kad vēl spēlēja "Daugavas" rindās, bet kopumā 38 spēlēs valstsvienības rindās Artjoms guva divus vārtus.