Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Katalonijā notiekošās politiskās krīzes dēļ ''Barcelona'' svētdien spēlē bez skatītājiem

© Scanpix.ee

Katalonijā notiekošās politiskās krīzes dēļ futbola kluba "Barcelona" svētdienas spēle Spānijas čempionātā ar "Las Palmas" komandu, sākusies bez skatītāju klātbūtnes.

Lēmums par līdzjutēju neielaišanu stadionā tika pieņemts vien neilgi pirms spēles, kad Spānijas čempionāta organizatori atteicās atcelt maču.

Aģentūra LETA jau ziņojusi, ka svētdien Katalonijā notiek referendums par reģiona neatkarību, taču Spānijas valdība to ir aizliegusi. Spānijas policija, mēģinot nepieļaut balsošanu, ieņēma vai slēdza daudzus referenduma iecirkņus, konfiscējot urnas un biļetenus.

Neskatoties uz to, cilvēki svētdien devās uz balsošanas iecirkņiem, taču daudzviet policija ar gumijas lodēm un vardarbīgu rīcību centās izklīdināt balsotājus. Tiek ziņots, ka policijas rīcības dēļ traumas guvuši vismaz 91 cilvēks.

"Barcelona" komanda, kura nav slēpusi, ka atbalsta Katalonijas iedzīvotāju demokrātiskās iespējas izvēlēties savu nākotni, svētdien nosodīja notiekošo reģionā, bet direktoru padome pieņēma lēmumu, ka spēle ar "Las Palmas" notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Zīmīgi, ka "Las Palmas" komanda pirms mača paziņoja, ka laukumā dosies ar nelielām Spānijas karoga uzšūvēm uz futbolistu krekliem, tādējādi simbolizējot, ka Spānijai jābūt vienotai.

"Barcelona" ir šīs sezonas Spānijas čempionāta līdere, uzvarot sešās pirmajās spēlēs.