Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

FIFA labākā spēlētāja balsojumā latvieši kā pirmo liek Ronaldu, kā otro Mesi

© AFP / Scanpix

Pagājušajā vakarā, 23. oktobrī, par 2017. gada labāko futbolistu tika atzīts Krištianu Ronaldu. FIFA ir publiskojusi katra izlases trenera, kapteiņa un valsts viena mēdija trīs spēlētāju izvēles. Kā tas bija sagaidāms gan Krištianu Ronaldu, gan Lionels Mesi sliecās balsot tikai par saviem komandas biedriem. Savukārt starp visiem trīs Latvijas pārstāvjiem labākie divi arī bija abas superzvaigznes.

Kā jau tas bijis iepriekš, arī šogad ne Lionels Mesi, ne Krištianu Ronaldu par saviem konkurentiem balsi neatstāja. Argentīnietim trijnieks sastāvēja no diviem tagadējiem komandas biedriem - Luisa Svaresa un Andresa Injestas - un viena bijušā - Neimāra. Arī Ronaldu nebaidījās izvēlēties sava kluba Madrides ''Real'' spēlētājus, proti, tādi bija visi trīs - Lūka Modričs, Serhio Ramoss un Marselu. Jāpiemin, ka, lai arī diezgan skaidrs, ka komandas biedru iekļaušana nebija sakritība, pieci no abu superzvaigžņu izvēlētajiem futbolistiem iekļuva FIFA gada labākajā vienpadsmitniekā.

Izteikta sliecība uz noteiktiem futbolistiem, daļēji ignorējot sportisko formu, bija arī Manuelam Noieram, kurš kā labāko izvēlējās komandas biedru izlasē Toni Krosu, bet viņam sekoja Roberts Levandovskis un Arturo Vidāls. Cits vārtsargs Igo Loriss pamanījās iekļaut komandas biedru Hariju Keinu. Interesanti, ka par angļu uzbrucēju izvēli atdeva arī Velsas izlases treneris Kriss Koulmens, kurš trijniekā neiekļāva ne Mesi, ne Ronaldu. Šajā sakarā salīdzinoši objektīvi gan bija Anglijas valstsvienības pārstāvji, galvenais treneris Gerets Soutgeits izvēlējās trīs Madrides ''Real'' futbolistus, Ronaldu vērtējot kā labāko, bet Džordans Hendersons balsoja gan par portugāļu superzvaigzni, gan Mesi.

''Chelsea'' līderis Edens Azārs trijniekā iekļāva Modriču un Ronaldu, kā pirmo gan izvirzot komandas biedru Ngolo Kantē, kurš tika atzīts par aizvadītās sezonas Premjerlīgas labāko spēlētāju. Horvātijas un Spānijas kapteiņi Modričsun Ramoss tikmēr aizmirsa sāncensību un abi kā otro vērtēja Mesi. Arī Dani Alvess izvēlējās objektīvi balsot par ilggadējo konkurentu Ronaldu, lai gan kā pirmo tomēr iekļāva savas komandas un izlases līderi Neimāru.

Visi trīs Latvijas izlases pārstāvji par pirmo nosauca Ronaldu, bet aiz viņa Mesi. Valstsvienības treneris Aleksandrs Starkovs un izvirzītais žurnālists Ilvars Kosinkevičs kā trešo izvēlējās Serhio Ramosu, kamēr kapteiņa Kaspara Gorkša balss aizgāja Leonardo Bonuči.