Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Kaspars Gorkšs paziņo par karjeras beigām Latvijas futbola valstsvienībā

© Foto: LFF

Kaspars Gorkšs pirmdien, 30. oktobrī, paziņoja par karjeras beigām Latvijas futbola valstsvienībā. Viņš Latvijas izlasē aizvadīja 89 spēles un ilgus gadus bija tās kapteinis.

"Pēc ilgām un smagām pārdomām, sarežģītām un emociju pilnām sarunām ar saviem bērniem un sev tuviem cilvēkiem, es esmu nolēmis, ka ir pienācis laiks pielikt punktu savai spēlētāja karjerai Latvijas izlasē. Šis nav impulsīvs lēmums, bet gan radies ilgu un izsvērtu pārdomu rezultātā," savā "Facebook" profilā paziņojis Kaspars Gorkšs, apliecinot, ka nolēmis beigt futbolista karjeru izlasē.

"Savu karjeru Latvijas izlasē es sāku 2005. gadā ar spēli pret Taizemes nacionālo izlasi un jūtos patiesi priviliģēts, jo valsts izlasē esmu spēlējis 12 gadus, aizvadījis 89 spēles, guvis 5 vārtus. Spēlēt valsts izlasē bija mans bērnības lielākais sapnis. Tagad tas ir arī mans lielākais futbolista karjeras sasniegums.

Futbols ir mana mīlestība un dzīve, savukārt šī mana lēmuma galvenais mērķis ir vairāk uzmanības veltīt futbolam, tikai jau citā kvalitātē un kapacitātē. Esmu pieteicis savu kandidatūru un nopietni gatavojos Latvijas Futbola Federācijas Prezidenta amata vēlēšanām, kuras notiks 2018. gada pavasarī. Gatavojoties šim izaicinājumam, esmu iestājies UEFA mācību programmā, kura specifiski izstrādāta elites futbolistiem lai attīstītu savas iemaņas futbola administrācijā un karjeras laikā gūto pieredzi izmantotu futbola attīstībai Latvijā.

No sirds gribu teikt paldies saviem treneriem, kuri mani deva iespēju spēlēt futbolu, saviem komandas biedriem, kuri pacieta mani gan uz laukuma, gan ārpus tā. Saviem tuviniekiem, kuri pārdzīvoja kopā ar mani un bija ar mani gan kopējos priekos, gan smagos mirkļos un ziedoja savu enerģiju un pacietību, lai atbalstītu mani. Visiem pārējiem, kuri sekoja manām gaitām un atbalstīja mani visus šos 12 gadus. Uz drīzu tikšanos," raksta Gorkšs.

Kaspars Gorkšs dzimis 1981. gada 6. novembrī Rīgā. Izlasē aizvadījis 89 spēles un guvis piecus vārtus. Valstsvienībā debitējis 2005. gada 24. decembrī Phangngā, Taizemē, izejot sākumsastāvā pārbaudes spēlē pret Taizemes izlasi.

Trenera Jura Docenko audzēknis karjeru sāka FK “Auda” rindās (1997-2002). Sekoja trīs sezonas Zviedrijā, pārstāvot Vekšes klubu “Östers Idrottsförening” (2002-2004) un Sēderteljes “Assyriska Föreningen” (2004-2005).

Turpinājumā Gorkšs pievienojās FK “Ventspils” (2005-2006), bet nākamās deviņas sezonas aizvadīja futbola dzimtenē Anglijā. Aizsargs pārstāvēja “Blackpool” (2006-2008), “Queens Park Rangers” (2008-2011), “Reading” (2011-2014) un “Colchester United” (2014-2015).

Redingas klubs 2013. gadā izīrēja Gorkšu “Wolverhampton Wanderers” vienībai. Pēc atgriešanās no Anglijas futbolists spēlēja Grieķijas klubā “Ergotelis” (2015), Čehijas vienībā “Dukla Praha” (2015-2016) un toreizējā Latvijas čempionvienībā “FK Liepāja” (2016).

Jauno sezonu Gorkšs iesāka “Riga FC” rindās. Spēlētājs paziņojis par gatavību piedalīties LFF prezidenta vēlēšanās. Paralēli Gorkšs piedalīsies UEFA mācību programmā profesionālajiem futbolistiem.