Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas futbola izlase spēlēs vienā grupā ar Gruziju, Kazahstānu un Andoru

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien notika UEFA Nāciju līgas vēsturē pirmā izloze. Leģendārais baltkrievu futbolists Aleksandrs Hļebs Latvijas valstsvienību ielozēja vienā grupā ar Gruzijas, Kazahstānas un Andoras komandām. No diviem groziem trāpījās spēcīgākie pretinieki, bet no pirmā tika ielozēta Gruzija, kurai pēdējā duelī zaudēts ar 0:5.

Latvijas izlase pret Andoru pēdējoreiz spēlēja 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Izbraukumā izdevās izcīnīt grūtu uzvaru, pateicoties Valērija Šabalas ar galvu gūtajiem vārtiem, savukārt savā laukumā klājās vieglāk - 4:0. Par galveno varoni atkal kļuva Šabala, kurš pretinieku vārtsargu sarūgtināja divas reizes. Andora bija vienīgā komanda, kuru latviešiem izdevās atstāt aiz muguras.

Andora bija pārliecinoši spēcīgākā komanda no ceturtā groza, jo tā FIFA rangā ieņem 136. vietu, kamēr tuvākā sekotāja Kosova ierindojas tikai 178. pozīcijā. Arī no trešā groza latviešiem trāpījās spēcīgākais pretinieks - Kazahstānas valstsvienība, kas pasaules rangā ir 135. vietā. Tuvākā sekotāja no trešā groza ir Moldova ar 166. pozīciju.

Ar kazahiem spēkojāmies 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Kazahstānā abas komandas vārtus neguva, bet Rīgā viesi ņēma virsroku ar 1:0. No pirmā groza mums tika Gruzijas izlase, ar kuru pēdējoreiz spēlējām martā, kad aizvadījām pārbaudes spēli izbraukumā. Mačs noslēdzās ar kaunpilnu zaudējumu 0:5, un pēc neveiksmes no galvenā trenera amata atkāpās Marians Pahars.

Lietuvas un Igaunijas izlases, pateicoties labākam sniegumam, spēlēs Nāciju līgas C līgā. Igauņi cīnīsies vienā grupā ar kaimiņiem somiem, kā arī ar Grieķijas un Ungārijas izlasēm. Tikmēr lietuviešiem būs jāspēkojas ar Serbijas izlasi, kas vasarā piedalīsies Pasaules kausa izcīņā, Rumāniju, kas spēlēja 2016. gada Eiropas čempionātā, un Melnkalni. Grupas vājākās komandas kritīs zemāk uz D līgu, kamēr labākā komanda pacelsies divīziju augstāk.

Protams, visvairāk tika gaidīta A līgas izloze, kura jebkurā gadījumā piedāvātu interesantas grupas. Pasaules čempione Vācija spēlēs vienā grupā ar Franciju, kas iepriekšējā Eiropas čempionātā zaudēja finālā, un Nīderlandi, kas nespēja kvalificēties Pasaules kausam. Spānija tiksies ar angļiem un horvātiem, bet nosacīti vājākajā grupā favorīte Beļģija samēros spēkus ar Šveices un Islandes futbolistiem.

D līga

Grupa Pirmais Otrais Trešais Ceturtais
Pirmā Gruzija Latvija Kazahstāna Andora
Otrā Baltkrievija Luksemburga Moldova Sanmarīno
Trešā Azerbaidžāna Fēru salas Malta Kosova
Ceturtā Maķedonija Armēnija Lihstenšteina Gibraltārs

C līga

Grupa Pirmais Otrais Trešais Ceturtais
Pirmā Skotija Albānija Izraēla
Otrā Ungārija Grieķija Somija Igaunija
Trešā Slovēnija Norvēģija Bulgārija Kipra
Ceturtā Rumānija Serbija Melnkalne Lietuva

B līga

Grupa Pirmais Otrais Trešais
Pirmā Slovākija Ukraina Čehija
Otrā Krievija Zviedrija Turcija
Trešā Austrija Bosnija Ziemeļīrija
Ceturtā Velsa Īrija Dānija

A līga

Grupa Pirmais Otrais Trešais
Pirmā Vācija Francija Nīderlande
Otrā Beļģija Šveice Islande
Trešā Portugāle Itālija Polija
Ceturtā Spānija Anglija Horvātija