Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

LFF valde virza Indriksona kandidatūru Goda prezidenta statusa piešķiršanai

© F64

Piektdien notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē tika diskutēts par LFF mācību un treniņu centra Staicele līdzšinējo darbību un nākotnes perspektīvām, 27. aprīlī gaidāmo LFF kongresu un vairākiem valdei adresētiem LFF biedru iesniegumiem.

Gatavojoties aprīlī gaidāmajam kongresam, valde apstiprināja tajā paredzēto darba kārtību, kas šomēnes tiks komunicēta ar biedriem un publicēta mājaslapā kopā ar gada pārskata dokumentu un finanšu pārskata ziņojumu. Izceļams, ka valde rekomendē un virza Gunta Indriksona kandidatūru LFF Goda prezidenta statusa piešķiršanai 27. aprīļa kongresā.

Šis statuss kalpo kā goda un cieņas apliecinājums par personas paveikto Latvijas futbola labā bez privilēģiju vai pienākumu piešķiršanas. Goda prezidents padomdevēja statusā ir tiesīgs piedalīties Kongresā un izteikties debatēs, taču bez balsstiesībām.

Valde uzklausīja Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas priekšsēdētāja Vladimira Žuka atskaiti par mācību un treniņu centra "Staicele" darbību kopš centra izveidošanas, savu redzējumu par aktuālo situāciju un vajadzībām sniedzot arī centra izpilddirektoram Jānim Bakmanim.

Atbilstoši iepriekšējiem valdes lēmumiem centra vadība turpina darbu ar potenciālajiem stratēģiskajiem partneriem būtiskāko nepieciešamību un uzlabojumu nodrošināšanai - sociālā un rehabilitācijas centra būvniecībai, viesnīcas celtniecībai un Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas attīstībai. Tāpat LFF administrācija turpina izskatīt iespējas un uzturēt attiecības ar starptautiskajām futbola organizācijām par iespējamo atbalstu Staiceles bāzes izaugsmei.

Lai sekmētu bāzes izaugsmi un visām iesaistītajām pusēm viestu skaidrību par tās vietu Latvijas futbola kopējā sistēmā, kā arī ņemot vērā paredzētās izmaiņas centra vadībā, nākamajā valdes sēdē tiks skatīts jautājums par valdes locekļa un federācijas pārstāvju maiņu mācību un treniņu centra "Staicele" dibinātāju sapulcē, vienlaicīgi īstenojot centra pārvaldes modeļa un statūtu revīziju. Līdztekus tam Bakmanim uzdots sagatavot bāzes turpmākās attīstības koncepcijas pirmo versiju izskatīšanai LFF valdē.

Nākamā LFF valdes sēde plānota 6. aprīlī, kuras ietvaros paredzēta LFF valdes tikšanās ar LFF prezidenta amata kandidātiem, lai tuvāk iepazītos ar plāniem un veicamajiem darbiem ievēlēšanas gadījumā.