Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pret Starkova atlaišanu balsoja tikai trīs - Indriksons, Žuks un Zakreševskis

© F64

Latvijas Futbola federācijas valdes ārkārtes sēdē šodien tika pieņemts lēmums par valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova atlaišanu no amata. No deviņiem dalībniekiem pret balsoja tikai trīs – prezidents Guntis Indriksons, Vladimirs Žuks un Arturs Zakreševskis.

Valdē pavisam ir desmit locekļi, taču šodien notikušajā ārkārtas sēdē nepiedalījās tiesnešu attīstības vadītājs Vadims Direktorenko, kurš par neierašanos paziņojis tikai šorīt.

No atlikušajiem deviņiem seši balsoja par Aleksandra Starkova atlaišanu, bet trīs - pret. Federācijas prezidents Guntis Indriksons bija viens no Starkova atbalstītājiem. Kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, pret galvenā trenera atlaišanu balsoja arī Arturs Zakreševskis (jaunatnes futbola attīstība) un Vladimirs Žuks (infrastruktūras un reģionālā attīstība).

Jāizceļ, ka pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas valdes vēsturē noticis aizklātais balsojums, un tā iniciators bijis prezidents un Starkova atbalstītājs Indriksons, kurš pēc sēdes neslēpa savu lēmumu, taču neatklāja, kā balsojuši citi locekļi.

Tikmēr par Starkova atlaišanu balsojušais Dainis Gudermanis (tautas futbola attīstība) pēc sēdes uzrakstījis atlūgumu un pēc vairāk nekā 20 valdē pavadītajiem gadiem aizies. Atlūgums datēts ar 7. aprīli, bet dienu iepriekš viņš piedalīsies valdes sēdē, kurā piedalīsies visi trīs Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata kandidāti. Gudermanis norādīja, ka viņam ir daudz jautājumu, tāpēc aiziet viņš grasās tikai pēc tam.