Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

LFF uzdod līdz 25. aprīlim izveidot sarakstu ar izlases galvenā trenera amata kandidātiem

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde šodien uzklausīja visus trīs LFF prezidenta amata kandidātus, kā arī vienojās par darba grupas izveidošanu. Šī darba grupa ar Jāni Mežecki, Māri Verpakovski, Daini Kazakeviču, Juriju Andrejevu un kāds Latvijas Futbola treneru asociācijas (LTFA) pārstāvis būs atbildīga par izlases galvenā trenera kandidātu saraksta izveidošanu līdz 25. aprīlim.

LFF valde, kuras sastāvā, kā novēroja Sportacentrs.com, šodien atkal atgriezies Aleksandrs Starkovs (viņš iepriekš šo pozīciju nevarēja savienot ar izlases galvenā trenera pienākumiem), piektdien tikās ar visiem trim gaidāmo LFF prezidenta amata vēlēšanu kandidātiem Kasparu Gorkšu, Krišjāni Kļaviņu un Vadimu Ļašenko, uzklausot kandidātu plānotās aktivitātes ievēlēšanas gadījumā. Ar amata pretendentiem tika diskutēts par nepieciešamo finansējumu piedāvātās stratēģijas realizēšanai un būtiskākajām prioritātēm, redzējumu uz Latvijas futbola infrastruktūras attīstības prioritātēm un veidiem, elites futbola nozīmi un attīstības perspektīvām Latvijā, kā arī Grassroots jeb tautas futbola nozīmi un attīstības perspektīvām Latvijā. Katra kandidāta uzklausīšanai tika veltīta apmēram stunda.

Pēc 3. aprīļa LFF valdes ārkārtas sēdē pieņemtā lēmuma atbrīvot Aleksandru Starkovu no Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera pienākumu veikšanas valde piektdien vienbalsīgi apstiprināja darba grupu nacionālās izlases galvenā trenera kandidātu atlasei, kurai uzdots sagatavot kandidātu sarakstu līdz 25. aprīlim. Darba grupas sastāvā iecelti LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF Elites futbola attīstības komitejas priekšsēdētājs Māris Verpakovskis, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs un Latvijas Futbola treneru asociācijas (LFTA) pārstāvis, kurš tiks deleģēts atsevišķi.

LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks iepazīstināja valdi ar 27. aprīlī gaidāmā LFF kongresa organizatoriskajiem jautājumiem, kā arī ar situāciju saistībā ar veikto LFF biedru un biedru kandidātu revīziju. Jautājums par biedru uzņemšanu un izslēgšanu saskaņā ar LFF statūtiem un biedru uzņemšanas noteikumiem tiks skatīts nākamajā valdes sēdē 25. aprīlī.

Iepriekš martā LFF valde izskatīja biedru iesniegumu, kurā lūgts precizēt 2017. gada 19. aprīļa LFF valdes lēmumu Atbalstīt tiesnešu apmaksas, tiesnešu transporta kompensācijas un apbalvošanas izdevumu segšanu LFF 1. līgas un 2. līgas čempionātos no LFF līdzekļiem tām organizācijām, kuras ir oficiāli LFF biedri. LFF valde toreiz skaidroja, ka konkrētā lēmuma realizēšana 2017. gadā bija iespējama līdz ar papildus finansējuma saņemšanu no UEFA, kas šīgada kontekstā nav paredzēts. Tā kā iepriekš, strādājot pie 2018. gada sacensību reglamentiem, dalībnieki nebija virzījuši jautājumu par dalības maksas segšanu no LFF līdzekļiem, LFF valde novirzīja šādas iespējas izskatīšanu un finansiālo iespēju izvērtēšanu LFF Klubu sacensību komitejai un LFF Biznesa attīstības komitejai, kā to paredz LFF statūti.

Arī LFF Klubu sacensību komiteja atzina, ka, strādājot pie 2018. gada sacensību reglamentiem, dalībnieki nebija iesnieguši priekšlikumus par reglamentu grozījumiem, kas paredzētu dalības maksas segšanu no LFF līdzekļiem, un rosināja aktualizēt jautājumu par iepriekšminēto izdevumu segšanu no LFF līdzekļiem attiecībā uz 1. un 2. līgas čempionātiem, sākot no 2019. gada sezonas. LFF valde apstiprināja komitejas pieņemtos lēmumus, vienlaicīgi apstiprinot papildus sagatavotos grozījumus Latvijas 2. līgas čempionāta reglamentā.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 25. aprīlī Rīgā.