Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Grigorčuks: Kamēr nav piedāvājuma, par Latvijas izlases trenēšanu nedomāju

© AFP/Scanpix

Ukraiņu speciālistam Romānam Grigorčukam pērn bijušas nekonkrētas sarunas saistībā ar Latvijas futbola izlasi, bet šobrīd viņš par šādu iespēju nedomā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Azerbaidžānā strādājošais speciālists.

Grigorčuks Latvijā pavadīja pēdējos spēlētāja karjeras gadus un arī sāka trenera karjeru, 2009. gadā aizvedot "Ventspils" vienību līdz UEFA Eiropas līgas grupu turnīram. Tiesa, pašā grupu turnīrā viņš vairs vienību netrenēja, jo abu pušu ceļi pēkšņi šķīrās. Turpinājumā viņš veiksmīgi strādāja dzimtajā Ukrainā, bet kopš 2014. gada trenē Azerbaidžānas vienību "Gabala", kuru jau divas reizes ievedis UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Kaut Grigorčuks Latvijā nestrādā jau gandrīz desmit gadus, allaž, kad atbrīvojas valstsvienības galvenā trenera amats, daudzi līdzjutēji tieši viņu min kā ideālo kandidātu uz posteni. Līdz ar to portāls Sportacentrs.com pirmdien vērsās pie Grigorčuka pēc neliela komentāra.

"Nelasu Latvijas presi, nezinu visus jaunumus," par aktuālo situāciju pauda speciālists, sakot, ka pirms gada, kad amatu atstāja Marians Pahars, Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji vērsās arī pie viņa. "Bija šādas tādas sarunas, bet neteikšu, ka tās varētu saukt par konkrētām."

Grigorčuks uzsvēra, ka šobrīd par iespēju trenēt Latvijas izlasi nedomā. "Vispirms jāsaņem piedāvājums. Šobrīd man tāds nav un līdz ar to par to nedomāju. Ja piedāvājums kādreiz nāks, padomāšu par šo tēmu un tad man būs konkrēts viedoklis. Šobrīd tam nav iemesla." Tomēr ukrainis pauda, ka katru reizi, kad atceras par Latviju, viņam paceļas noskaņojums. "Man ir ļoti labas atmiņas. Nesen arī apsveicu "Ventspils" komandu jubilejā. Tās ir īpašas emocijas."

Grigorčukam līgums ar "Qabala" komandu noslēgsies vasarā. Arī šajā jautājumā viņš lika manīt, ka pārāk par to nesatraucas, sakot, kad noslēgsies līgums, tad skatīsies.

Savukārt jau plašāk Grigorčuks komentēja faktu, ka viņa kādreizējais padotais Kaspars Gorkšs pretendē uz LFF prezidenta amatu. "Par Kasparu man ir ne tikai pozitīvas atmiņas, bet pat esmu pateicīgs, ka man bija iespēja strādāt ar tik stipru, kulturālu, progresīvu, futbolu zinošu spēlētāju. Esmu tikai par viņa kandidatūru, jo zinu, ka šis cilvēks var paveikt lielas lietas," teica ukrainis.

Vai tas nozīmē, ka viņš gaidīs no Gorkša zvanu pēc ievēlēšanas LFF prezidenta amatā? "Kaspars man var zvanīt jebkurā brīdī, vienmēr labprāt ar viņu parunāšu," ar smaidu pauda Grigorčuks. "Vienmēr sniegšu viņam palīdzību, ja tāda būs nepieciešama."

Kā zināms, pagājušās nedēļas otrajā pusē LFF valde izveidoja darba grupu, kas būs atbildīga par izlases galvenā trenera kandidātu saraksta izveidošanu līdz 25. aprīlim. Tajā strādās LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, LFF Elites futbola attīstības komitejas priekšsēdētājs Māris Verpakovskis, LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs un Latvijas Futbola treneru asociācijas (LFTA) pārstāvis, kurš tiks deleģēts atsevišķi.

Savukārt LFF prezidenta vēlēšanas, kurās kandidē Gorkšs, Vadims Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš, risināsies 27. aprīlī.