Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Putins norāda, ka drošības dienestiem Pasaules kausā būs jāstrādā gudri

© TASS/Scanpix

Krievijas policijas ekipāžām Pasaules kausa futbolā laikā ir jāstrādā gudri, uzskata šīs valsts prezidents Vladimirs Putins.

"Tiesībsargājošajām iestādēm būs nepieciešams izpildīt visas drošības procedūras gudri un uzmanīgi," pavēstīja Putins. Viņš arī norādīja, ka drošības aspekts ir galvenais elements, lai Pasaules kausa izcīņa Krievijā noritēti veiksmīgi.

Putins arī pauda cerību, ka skatītāju tribīnes Krievijas izlases spēlēs būs piepildītas, kā arī komanda demonstrēs gribasspēku un apņēmību cīnīties līdz maču beigām.

Pastāv bažas, ka Krievija šajā vasarā varētu kļūt par teroristu mērķi. Kopš finālturnīra rīkošanas tiesību iegūšanas 2010.gadā valstī notikuši vairāki terora akti, kuros iesaistīti Ziemeļkaukāza islāmisti.

Krievija jau iepriekš paziņojusi, ka atsevišķi kaujinieki saistīti ar dažādām frakcijām, kas cīnās pret Maskavas atbalstīta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdību.

Savukārt Krievijas pasts pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tā darbinieki no 1.maija līdz 26.jūlijam atvērs un pārbaudīs katru paku, kas tiks sūtīta uz 11 pilsētām, kurās notiks Pasaules kausa finālturnīra spēles futbolā.

Tiesa, līdzīgas pasta procedūras bija spēkā 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu un pagājušā gada Konfederāciju kausa izcīņas laikā.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiks laika posmā no 14.jūnija līdz 15.jūlijam.