Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Pēdējās cīņas savu līdzjutēju priekšā - pret Franciju

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kārtējo pārbaudes spēli pirms gaidāmā pasaules čempionāta šodien aizvadīs Latvijas hokeja izlase, kas Arēnā Rīga uzņems Francijas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 19:30, bet no plkst. 19:15 LTV kanālā sāksies tiešraide.

Šī būs jau septītā spēle izlases jaunā galvenā trenera kanādieša Boba Hārtlija vadībā. Līdz šodienai komandai izdevās izcīnīt divas uzvaras, ka arī tika piedzīvoti pieci zaudējumi, savukārt vārtu attiecība - 7:17. Abos mačos pret Krieviju Latvija piekāpās 0:5 un 1:2, pret Baltkrieviju komanda guva pirmo uzvaru - 1:0 bet jau nākamajā dienā piedzīvoja neveiksmi - 0:3, divas dažādas spēles sanāca arī pret Zviedriju - pirmajā cīņā zaudējums ar 1:4, bet dienu vēlāk Latvija atspēlējās no 0:2 un triumfēja pēcspēles metienu sērijā ar 4:3. Piecās spēlēs komandai bija tikai trīs vārtu guvumi un tieši pēdējā cīņa ar Zviedriju nedaudz uzlaboja šo statistikas rādītāju. Četri vārti ir Mikam Indrašim, pa vienam vārtu guvumam ir Edgara Kuldas, Riharda Bukarta un Gunāra Skvorcova kontā.

Pēc otrās spēles pret Zviedriju Bobs Hārtlijs bija lepns par komandu, nosaucot uzvarētā mača otro trešdaļu par labāko visā sagatavošanas ciklā, atzīmējot gan komandas smago darbu, gan komandas garu, gan svarīgo Elvja Merzļikina lomu uzvarā.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Atgriežoties mājās no Zviedrijas, izlase turpināja trenēties Rīgā. Otrdien komandai pievienojās Čehijas ekstralīgas kluba "Mountfield" uzbrucējs Andris Džeriņš un KHL kluba "Lada" vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš sestdien aizvadīs savu pēdējo spēli Latvijas izlases kreklā. Papildinājumi skara arī treneru korpusu - kopā ar Žaku Klutjē Hārtlijam turpmāk palīdzēs "Lada" galvenais treneris Artis Ābols. Joprojām tiek gaidīti daži spēlētāji, starp kuriem ir Buffalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, ka arī daži U-20 izlases spēlētāji, kuri piedalās "play-off" spēlēs dažādās Ziemeļamerikas līgās. Savukārt, treniņus ar komandu vairs neturpinās aizsargs Aleksandrs Jerofejevs.

Francijas izlases galvenais treneris uz Latviju paņēma 26 spēlētājus, no kuriem 14 cilvēki pārstāv vietējo čempionātu, četri spēlē Šveicē, pa diviem hokejistiem ir no KHL un Dānijas čempionāta un pa vienam no Austrijas, Ungārijas, Somijas un Čehijas.

Pirmā spēle pret Franciju notiks šodien plkst. 19:30, savukārt, otrā cīņa tiks aizvadīta rītdien plkst. 17:00, abu maču tiešraides būs iespējams vērot LTV7 kanālā. Bez Masaļska atvadu spēles, sestdienas cīņā norisināsies vēl viens svarīgs notikums, jo mača starplaikā tiks apbalvoti Latvijas hokeja Virslīgas labākie spēlētāji - vārtsargs Mārtiņš Raitums, aizsargs Toms Bluks ("Kurbads"), uzbrucēji Oļegs Šišļaņņikovs (HS "Rīga"), Elviss Želubovskis ("Mogo") un Toms Hartmanis ("Kurbads").

Nākošās nedēļas nogalē Latvijas izlase dosies uz Vāciju, kur 30. aprīlī un 1. maijā aizvadīs vēl divas spēles ar vieniem no čempionāta mājiniekiem, bet jau 6. maijā Hārtlijs piedzīvos oficiālo debiju kā izlases galvenais treneris pasaules čempionāta spēlē pret Dāniju.