Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Paldies, Edgar! Masaļska atvadu spēle pret Franciju

© F64

Gatavojoties 2017. gada pasaules čempionātam, pēdējo pārbaudes spēli savā laukumā aizvadīs Latvijas izlase, kas pulksten 17:00 spēkosies ar vakar uzvarēto Franciju. Maču vārtos sāks Edgars Masaļskis, kurš atvadīsies no valstsvienības.

Šovakar mačam netiks pieteikts vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Kristaps Sotnieks un Artūrs Kulda, kuri veidoja pirmo pāri, un uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Oskars Batņa. Toties laukumā dosies aizsargs Ēriks Ševčenko, kurš nule pievienojies Latvijas izlases treniņnometnei, lai gan pirms divām nedēļām viņam tika atteikts.

Latvijas izlases sastāvs:

Edgars Masaļskis (Ivars Punnenovs); Kristofers Bindulis, Uvis Balinskis, Ralfs Freibergs, Guntis Galviņš, Jānis Jaks, Kristaps Zīle un Ēriks Ševčenko; Lauris Dārziņš, Rihards Bukarts, Kaspars Daugaviņš, Edgars Kulda, Andris Džeriņš, Frenks Razgals, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Gatis Gricinskis, Gints Meija, Ronalds Ķēniņš un Māris Bičevskis.

Latvijas un Francijas izlases pirmoreiz tikās vakardien, laukuma saimniekiem izcīnot uzvaru ar 2:1. Lai gan latvieši jau trešajā minūtē nonāca iedzinējos, noslēdzošajā trešdaļā izdevās gūt divus vārtus. Vispirms Roberts Bukarts lielajā vairākumā meta no kreisās malas, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Miks Indrašis, savukārt uzvaru 52. minūtē nokārtoja kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš izcēlās pretuzbrukumā.

Daugaviņam, kurš atlabst pēc savainojuma, tā bija pirmā pārbaudes spēle. "Sākumā bija baigi smagi - kājas vispār neskrēja un bija kokainas. Nebiju spēlējis divus mēnešus. Ripa arī lēca pāri nūjai. Tikai otrās trešdaļas vidū sāku justies normāli. Pat sanāca iemest vārtus - vismaz kāda patīkama sajūta," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Daugaviņš, paužot cerību, ka otrajā spēlē jutīsies vēl labāk.

Šovakar no Latvijas izlases atvadīsies vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš kopš 2002. gada bija devies uz 15 pasaules čempionātiem pēc kārtas, neizlaižot arī nevienas no četrām olimpiskajām spēlēm. Pēc tam, kad Latvija septembrī olimpiskajā kvalifikācijā piekāpās vāciešiem un netika uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm, Masaļskis paziņoja, ka atvadās no valstsvienības.

"Viņš mīl spēlēt. Hokejs ir viņa kaislība, un tas ir ļoti svarīgi," par 37 gadus veco Masaļski teica izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs. "Kad bijām Zviedrijā, Edgars slidoja kopā ar savainotajiem. Pēdējo nedēļu viņš trenējās kopā ar visu komandu. Lielisks cilvēks un lielisks profesionālis. Teicu jaunajiem spēlētājiem: skatieties, kā viņš trenējas, kā viņš gatavojas un cik ļoti viņš mīl hokeju. Ņemot vērā, cik daudz Edgars paveicis Latvijas labā, atvadu spēle ir godam nopelnīta. Esmu iepazinis Latvijas fanus un zinu, ka rīt būs neticama atmosfēra, lai viņam pateiktu paldies."

F64

Plānots, ka Masaļskis vārtos aizvadīs pusi spēles, kad viņu nomainīs Ivars Punnenovs. Pēc dueļiem pret Franciju mūsējie aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles - 30. aprīlī un 1. maijā viesos pret Vāciju. Pasaules čempionātu Latvijas izlase sāks pret dāņiem tieši pēc divām nedēļām.