Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Masaļska atvadu spēlē Latvija piekāpjas Francijas izlasei

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlases vārtos atvadu maču aizvadīja Edgars Masaļskis, 42. minūtē tiekot simboliski nomainīts. Francija mača gaitā bija izvirzījusies vadībā 5:0, bet ar Laura Dārziņa rezultatīvās spēles un brāļu Bukartu vārtu guvumu palīdzību Latvija beigās samazināja rezultāta starpību līdz 4:6.

Edgars Masaļskis, ilggadējais Latvijas izlases vārtsargs un līderis, kurš par aiziešanu no izlases paziņoja pēc OS atlases turnīra rudenī, šodien vēl pēdējo reizi stājās valstsvienības vārtos, aizvadot atvadu maču "Arēnā Rīga" vietējo līdzjutēju priekšā. Mačs gan sākās Masaļskim neveiksmīgi - astotajā minūtē Francija, kas vakar Latvijai piekāpās ar 1-2, realizēja pretuzbrukumu, kura izskaņā Nikolā Bešs varēja mierīgi raidīt ripu vārtos.

Robertam Bukartam gandrīz uzreiz bija iespēja izlīdzināt rezultātu, tāpat vēl bija iespēja spēlēt vairākumā, bet Francijas minimālais pārsvars saglabājās līdz otrā perioda sākumam.

Tad diemžēl tas ļoti ātri pieauga - francūži astoņu minūšu intervālā Masaļska vārtos sabēra četras ripas, panākot 5:0... Trešo vārtu zaudējumā neveiksmīgi spēlēja Latvijas aizsardzības spēlētāji, ceturto vārtu zaudējumā Masaļskis izlaida ripu starp kājsargiem, bet pēc tam Francija, jau esot uz viļņa, realizēja vairākumu ar Tedija Da Kostas metienu vārtu devītniekā.

Latvijai radās iespēja atgūties pēc diviem Francijas noraidījumiem, kas tika nopelnīti reizē. Divu vīru vairākumu vispirms izmantoja Roberts Bukarts, pēc kura metiena ripa atsitās pret Ronalda Ķēniņa nūju un ielidoja vārtos. Savukārt pusminūti vēlāk izcēlās otrs Bukarts - Rihards īstajā mirklī acīgi savāca ripu vārtu priekšā un uzreiz iedabūja to vārtos. Viņam tie ir otrie vārti Latvijas izlasē.

Spēles 42. minūtē Masaļskis, četru OS un 15 PČ dalībnieks, savā 160. spēlē Latvijas izlasē tika simboliski nomainīts. Ovāciju vētras pavadīts, Masaļskis deva vietu vārtos Ivaram Punnenovam un pielika pēdējo punktu savai gandrīz 17 gadus ilgajai karjerai Latvijas izlasē.

Kamēr latviešu emocijas vēl virmoja, francūži neko negaidīja un uzreiz sodīja aizsardzību par paviršību, iemetot ripu Punnenova vārtos. Latvieši atbildēja pēc piecām minūtēm, kad Indraša lieliska piespēle no aizvārtes metiena pozīcijā izvirzīja Robertu Bukartu, kurš nekļūdījās. Situācija palika vēl saspringtāka 50. minūtē pēc Andra Džeriņa vārtiem, kuros Lauris Dārziņš nopelnīja savu trešo piespēli šodienas mačā un rezultāta starpība saruka līdz 4:6. Lai arī iespēju Latvijai netrūka un uzbrukumos tika pavadīts ļoti daudz laika, rezultāts vairs nemainījās.