Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons un Ābols izlasei pievienosies pirmdien, Hārtlijs cer arī uz Karsumu

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc pārbaudes spēles pret Franciju atklāja medijiem, ka Zemgus Girgensons un Rodrigo Ābols pirmdien, 24. aprīlī uzsāks treniņprocesu kopā ar izlasi. Tāpat Hārtlijs nav atmetis cerības pasaules čempionātā sagaidīt Mārtiņu Karsumu.

Par Zemgus Girgensona pievienošanos treniņnometnei Latvijas izlases vadība informēja jau iepriekš, un "Sabres" uzbrucējs spēli pret Franciju jau vēroja klātienē. Treneris Bobs Hārtlijs apstiprināja, ka Girgensons ir gatavs uzsākt treniņus ar pārējiem izlases kandidātiem un to darīs pirmdien. Tāpat pirmdien treniņnometnes darbā iesaistīsies cits no Ziemeļamerikas atbraukušais uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš Rīgā ielidoja šodien.

Girgensons NHL aizvadījis pēdējās četras sezonas, bet tieši šī sezona viņam izvērtēs vismazrezultatīvākā ar 16 punktiem 75 spēlēs. Girgensons pārstāvēja Latvijas izlasi arī OS kvalifikācijā rudenī un piedalījies trijos no iepriekšējiem četriem pasaules čempionātiem.

Savukārt 21 gadu vecais Ābols šosezon no WHL pārgāja uz QMJHL, kur 63 spēlēs tika pie 61 punkta (ieskaitot "play-off"). Pirms PČ sākuma Latvijai vairs atlikušas tikai divas pārbaudes spēles, abas nākamajā nedēļas nogalē Vācijā pret pasaules čempionāta mājinieci.

Tāpat Hārtlijs norādīja, ka vēl nav pilnībā izslēgta Mārtiņa Karsuma piedalīšanās pasaules čempionātā. Treneris izteicās, ka Karsums cenšas paātrināt atlabšanu pēc pleca traumas, tāpat arī Hārtlijs atgādināja, ka Karsumam nav pilnībā jābūt gatavam jau uz PČ pirmo dienu sestajā maijā, proti, izlases varēs savus PČ pieteikumus papildināt arī vēlāk, un Hārtlijs esot gatavs gaidīt uz Karsuma atgriešanos.

Karsums pēdējo KHL spēli aizvadīja novembrī, un 12. janvārī viņam tika veikta pleca operācija. Toreiz Karsums izteicās, ka var nākties izlaist līdz pat sešiem mēnešiem. Izlases rindās Karsumam pēdējais turnīrs bija olimpiskās spēles Sočos, bet pēdējo gadu pasaules čempionātus viņam nācies izlaist ceļgala savainojumu dēļ.