Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Koziols: Prēmijas būs, bet tās būs jānopelna

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Katru pavasari kuluāros skaļāk vai mazāk skaļi, bet tiek runāts par divām lietām – Latvijas hokeja izlases spēlētāju apdrošināšanām uz pasaules čempionātu, kā arī nauda prēmijām par sasniegtajiem rezultātiem. Izņēmums nav arī šis pavasaris… Šodien sarunā ar portālu Sportacentrs.com Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols pastāstīja, ka jautājums par apdrošināšanām uz PČ vēl tiek risināts, bet prēmiju jautājums jau ir atrisināts – prēmijas būs!

“Ar spēlētājiem jau esam vienojušies. Lielu daļu no Starptautiskās Hokeja federācijas piešķirtās naudas mēs esam nolēmuši izmaksāt prēmijās spēlētājiem. Kā viņi dala šo naudu, ir viņu darīšana. Prēmijas ir diezgan ievērojamas par iekļūšanu 1/4 finālā, neliela kompensācija būs arī par izcīnītu 9. - 12. vietu, bet tā būs tiešām neliela,” atklāj LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Tāpat Koziols apstiprināja, ka arī jautājums par apdrošināšanām tiks atrisināts. Šobrīd visi spēlētāji ir apdrošināti laika periodā līdz pasaules čempionātam, bet paralēli noris darbs pie tā, lai viss tiktu sakārtots arī uz čempionāta laiku. “Līdz čempionātam viss ir atrisināts. Par laika periodu pasaules čempionāta laikā šobrīd tiek domāts, un pie tā strādāts. Šobrīd mums uz galda ir divi piedāvājumi, jāsaprot, kurš no tiem ir labāks,” skaidro Koziols, piebilstot, ka viens variants federācijai izmaksās 120 tūkstošus EUR, bet otrs ir uz pusi lētāks.

Vēl pavisam nesen tika runāts par Sanda Ozoliņa iesaisti Latvijas izlases darbā, taču beigu beigās pusēm tomēr neizdevās vienoties. “Mums bija vairākas sarunas, kaut kā nesapratāmies. Nesapratāmies, kas varētu būt viņa uzdevumi un pienākumi. Tikāmies trīs reizes, runājām… Es ļoti novērtēju viņa klātbūtni februārī, viņš bija blakus puišiem un palīdzēja, lielisks cilvēks, lielisks hokejists, nav jautājumu! Man ļoti nepatīk izlases kontekstā lietot burtu salikumu “GM” (ģenerālmenedžeris), jo tāds mums būtu vajadzīgs gadījumā, ja būtu bīstamība no simts labiem spēlētājiem atlasīt tikai 30 labus. Tāda bīstamība mūsu kontekstā nav,” skaidro LHF vadītājs.