Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" otro reizi vēsturē piedalīsies Špenglera kausā

© scanpix

Tradicionālā Špenglera kausa organizatori savā mājaslapā paziņoja, ka šā gada izskaņā Šveices pilsētā Davosā paredzētajā turnīrā piedalīsies arī Rīgas "Dinamo", kas 2011. gadā ieguva otro vietu.

Pagājušajā turnīrā, kurā Kanādas izlase finālā ar 5:2 pārspēja Elvja Merzļikina pārstāvēto 'Lugano", piedalījās divi Kontinentālās hokeja līgas klubi - Minskas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" -, bet nākamajā kausa izcīņā KHL atvēlēta viena vieta. Un šodien kļuva skaidrs, ka to ieņems Rīgas "Dinamo", kas ar 58 punktiem 60 spēlēs šosezon līgā palika priekšpēdējā pozīcijā.

Pirmo un līdz šim vienīgo reizi rīdzinieki Špenglera kausā piedalījās 2011. gadā, kad somu speciālista Pekas Rautakallio vadībā ieguva pirmo vietu savā apakšgrupā, apspēlējot gan Klotenes "Flyers" (9:2), gan "Wolfsburg" (3:1). "Dinamo" automātiski iekļuva pusfinālā, kur atkārtoti ar 4:1 pārspēja Vācijas "Wolfsburg", bet finālā atzina "Davos" pārākumu (2:3).

Iepriekšējās nedēļas sākumā Špenglera kausa organizatori paziņoja, ka vienošanās panāktas jau ar četrām kausa dalībniecēm. Kā ierasts, par Špenglera kausu cīnīsies mājiniece "Davos", taču tāpat turnīrā startēs arī Šveices izlase, Somijas HPK, kas šosezon vietējā čempionātā izstājās ceturtdaļfinālā, un Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētais "Mountfield", kas Čehijā izstājās pusfinālā. "Mountfield" Špenglera kausā spēlēja arī iepriekšējā ziemā, kad zaudēja ceturtdaļfinālā, bet somu klubi, neskaitot Helsinku "Jokerit", šajā turnīrā nav startējuši kopš 2004. gada.

Špenglera kausa 91. izcīņa norisināsies starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Pašreiz zināmas piecas no sešām dalībniecēm, un paredzams, ka turnīrā turpinās piedalīties arī tradicionālā dalībniece Kanāda, ar kuru vēl tiek veiktas pārrunas. Gadījumā, ja Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem netiks atcelts liegums piedalīties olimpiskajās spēlēs,gaidāms, ka Šveice un Kanāda (ja tiks oficiāli apstiprināta dalībnieku pulkā) Špenglera kausu izmantos kā gatavošanos 2018. gada februārī paredzētajām cīņām Dienvidkorejā.

Izmantotie resursi:
https://www.spenglercup.ch/de/news/...
https://www.spenglercup.ch/de/news/...