Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Savickis izvairīgs par Hārtlija iespējamo pievienošanos "Dinamo"

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Rīgas “Dinamo” kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izvairīgi komentē iespējamo Boba Hārtlija kļūšanu par Rīgas komandas galveno treneri. Lielākus jaunumus kluba vadītājs sola jau jaunnedēļ, kad būs notikusi kārtējā kluba padomes sēde.

Īsi pirms pasaules čempionāta (PČ) “Dinamo” klubs izplatīja informāciju, ka uzsāktas sarunas ar Bobu Hārtliju. Ja sākotnēji tika minēts, ka vienošanās varētu tikt panākta jau līdz PČ sākumam, tad vēl šodien “Dinamo” kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar portālu Sportacentrs.com situāciju komentēja izvairīgi. “Šobrīd nevēlos iztirzāt situāciju publiski. Tas ir kluba vadība un Hārtlija jautājums. Tuvākajās dienās notiks kluba padomes sēde, kurā viens no jautājumiem būs tieši šis. Saprotams, ka viņš ir augsta līmeņa speciālists,” saka Savickis, tādejādi cenšoties kliedēt izskanējušo informāciju, ka Hārtlijs jau atteicis “Dinamo” klubam.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Vienlaikus gan Savickis neslēpj, ka klubs paralēli runā arī ar citiem potenciālajiem komandas galvenā trenera amata kandidātiem. “Mūsu redzeslokā ir arī vairāki citi hokeja speciālisti. Jaunais ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns ir padarījis labu darbu, lai bez trenera komanda nepaliktu. Arī ar spēlētājiem sarunas notiek, pirmie līgumi varētu tikt parakstīti jau tuvākajā laikā,” neslēpj kluba vadītājs. “Finansiāli viss ir kārtībā,” īsi piebilst Savickis.

Kopš somu speciālista Kari Heikiles atlaišanas 2016. gada janvāra sākumā rīdzinieku galvenā trenera vietas izpildītāja un pēc tam arī pilnvērtīga galvenā trenera funkcijas pilda ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Aizvadītajā sezonā "Dinamo" ar 58 punktiem 60 spēlēs palika pēdējā vietā Rietumu konferencē un Kontinentālajā hokeja līgā apsteidza vienīgi Austrumu konferences vājāko vienību Novokuzņeckas "Metallurg", kura ieguva 40 punktus. Iepriekš "Dinamo" galvenā trenera amatā bijis arī slovāks Jūliuss Šuplers, soms Peka Rautakallio un pašreizējais Toljati "Lada" galvenais treneris un Latvijas izlases asistents Artis Ābols.