Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Oļegs Znaroks - labākais treneris KHL

© SCANPIX

Ar krāšņu pasākumu oficiāli noslēgta 2016./2017. gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona. Par labāko treneri tika atzīts Krievijas izlases un Sanktpēterburgas SKA galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Znaroks ir vienīgais treneris KHL, kuram Gagarina kausu izdevies iegūt jau trīs reizes - 2012. un 2013. gadā to viņš paveica ar Maskavas ''Dynamo'', bet šajā sezonā ar Sanktpēterburgas SKA. Jāpiemin, ka 2009./2010. gada sezonā ''MVD'' spēlēja Gagarina kausa finālā Znaroka vadībā.

Ceturto reizi par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts pieredzējušais Magņitogorskas ''Metallurg'' uzbrucējs Sergejs Mozjakins. Regulārajā sezonā Mozjakins iekrāja 48 vārtus un 37 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā uzbrucēja rēķinā septiņi vārti un 17 rezultatīvas piespēles. Mozjakins šosezon arī iekrāja 1000 rezultativitātes punktu karjerā.

Mozjakins, protams, ieguva arī rezultatīvākā spēlētāja balvu. Arī labākā vārtsarga balvu saņēma Magņitogorskas pārstāvis - otro reizi deviņu gadu laikā KHL šī balva tika Vasīlijam Košečkinam.

SCANPIX

Labākā uzbrucēju trijnieku balvu saņēma SKA maiņa Vadims Šipačovs - Jevgēņijs Dadonovs - Ņikita Gusevs. Antonam Belovam (SKA) bija labākais +/- koeficients regulārajā turnīrā (+34). Belovs un Mozjakins abi tika atzīti par lielākajiem džentelmeņiem uz ledus.

Savukārt simboliskajā pieciniekā iekļauti aizsargi Viktors Antipins (''Metallurg'' M), Jakubs Jeržābeks (''Vityaz''), kā arī uzbrucēji Sergejs Mozjakins (''Mettalurg'' M), Jans Kovāržs (''Metallurg'' M) un Vadims Šipačovs (SKA). Vārtos šim pieciniekam stātos SKA vārtsargs Igors Šestjorkins.

Labākā kluba vadītāja balvu saņēma SKA viceprezidents Romans Rotenbergs. Labākā tiesneša balva šoreiz Sergejam Kulakovam, savukārt ''Līnijtiesneša zelta svilpi'' savā īpašumā ieguva Dmitrijs Sivovs.