Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Slovākijas izlases uzbrucējs: Nesaprotu, kā KHL vispār ļauj "Slovan" turpināt spēlēt

© SCANPIX

Slovākijas izlases uzbrucējs Mihels Miklīks paudis savu neizpratni, kādēļ Bratislavas „Slovan” turpina saņemt licenci dalībai Kontinentālajā hokeja līgā, ja reiz līgas vadībai ir labi zināms fakts, ka „Slovan” joprojām ir algu parādi pat no aizpagājušās sezonas.

Mihels Miklīks, kurš pārstāvējis Slovākijas izlasi piecos pasaules čempionātos un kļuvis par pasaules vicečempionu, Bratislavas „Slovan” sastāvā pavadīja vairākus gadus. Viņš „Slovan” vienībā bija arī 2015./16. gada sezonā, kad 40 spēlēs izcēlās ar 15 punktiem un palīdzēja komandai sasniegt izslēgšanas spēles, bet pēc tam līgums tika lauzts.

„Pēc līguma laušanas „Slovan” man nevēlējās izmaksāt visu summu, kas bija atrunāta līgumā,” intervijā Slovākijas portālā „Sport24.sk” izteicies Miklīks. „Vērsos arbitrāžas tiesā Maskavā, kas lēma man par labu. „Slovan” daļu samaksāja, taču tāpat neatdeva algu par vairākiem mēnešiem.”

„Iepriekš solīju, ka publiski to neatklāšu, jo man to lūdza iepriekšējā kluba vadība, ar kuru man bija labas attiecības,” sacīja Miklīks. „Taču tagad bijušais ģenerālmenedžeris ir prom, un vairs nevaru klusēt. Nesaprotu, kā „Slovan” joprojām tiek pielaista pie starta KHL un var mierīgi slēgt līgumus ar jauniem spēlētājiem, ja reiz viņiem ir nenokārtoti parādi no iepriekšējām sezonām, par kuriem līgas vadība labi zina.”

„Slovan” KHL valdes sapulcē kopā ar Rīgas „Dinamo” un 25 citiem klubiem tika apstiprināta KHL dalībnieču sastāvā arī uz nākamo sezonu. Bratislavas klubs KHL piedalās kopš 2012. gada un pēc Prāgas „Lev” izstāšanās no līgas palicis kā vistālāk rietumos no Krievijas bāzētais KHL klubs.