Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

NHL novembrī aizvadīs divas regulārās sezonas spēles Stokholmā

© SCANPIX

Nacionālā hokeja līga paziņojusi, ka nākamajā sezonā divas spēles starp Otavas "Senators" un Kolorado "Avalanche" – 10. un 11. novembrī – tiks aizvadītas Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Nacionālās hokeja līgas regulārās sezonas spēles Eiropā nav notikušas kopš 2011. gada, tomēr novembrī gaidīšanai tiks pielikts punkts - Stokholmā laukumā dosies Otavas "Senators", kas pārsteidza un iekļuva Stenlija kausa pusfinālā, un Kolorado "Avalanche", kas palika pēdējā vietā.

Ja laukumā komandām bija atšķirīgas sekmes, tad tās vieno fakts, ka abu vienību kapteiņi ir zviedri - aizsargs Ēriks Kārlsons Otavai un uzbrucējs Gabriels Landeskūgs Kolorado. "Kurš varēja iedomāties, ka radīsies izdevība aizvadīt NHL maču dzimtajā pilsētā," sacīja Landeskūgs. "Tas būs sirreāli. Stokholma ir lieliska hokeja pilsēta. Būs interesanti komandas biedriem un personālam izrādīt labākās vietas."

"Esam labi draugi, tāpēc nevaru sagaidīt, kad Zviedrijā varēsim tikties laukumā," teica Kārlsons. "Domāju, ka šo iespēju gaidām ne tikai mēs, bet arī visi pārējie hokejisti abās komandās." Otavas "Senators" pārstāvēja arī Frēderiks Klāsons un Viktors Stolberjs, bet Kolorado "Avalanche" rindās aizvadītajā sezonā spēlēja Antons Lindholms un Kārls Sederberjs.

"Pašlaik NHL pārstāv tik daudz zviedru, kā nekad agrāk, un tagad mums būs iespēja viņus atrādīt tautiešiem," sacīja līgas komisārs Gerijs Betmens. "Regulārās sezonas spēļu atgriešanās uz starptautiskās skatuves būs vēl viens spilgts brīdis mūsu simtgades svinībās."

10. novembrī mājas spēli aizvadīs Kolorado "Avalanche", un pirmais iemetiens būs pulksten 21:00 pēc Latvijas laika. Dienu vēlāk mājas spēli aizvadīs Otavas "Senators", un mačs sāksies pulksten 20:00 pēc Latvijas laika. Biļešu cenas svārstās no 36 līdz 225 eiro uz vienu maču.