Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Predators" izmanto savas iespējas un grauj "Penguins"

© Scanpix

Pirmo uzvaru Stenlija kausa finālā izcīnīja Nešvilas "Predators", kas savā laukumā pārspēja Pitsburgas "Penguins" ar 5:1. Rezultāts sērijā kļuvis 2:1 pingvīnu labā, nākamā spēlē notiks 6. jūnijā Nešvilā.

Lai arī tā bija pirmā "Predators" mājas spēle sērijā un tieši Pītera Lavioleta komandai piederēja metienu pārsvars pirmajā periodā - 12:6, trešdaļa nebūt nebija patīkama plēsējiem - jau trešajā minūtē Džeiks Gincels bija pirmais pie atlēkušās ripas, ieraidot to Pekas Rinnes vārtos - 0:1. Pašam Gincelam tie bija jau 13. vārti Stenlija kausa "play-off" izcīņā, bet no visu laiku debitantu rekorda šajā rādītājā uzbrucēju šķir divi vārti. Pirmajā periodā vārtsargi vairs netika pārspēti, bet otrās trešdaļas sākumā Romans Josi lika gavilēt Nešvilas skatītājiem, vairākumā pārspējot Metu Mareju ar metienu vienā pieskārienā no iemetiena apļa - 1:1. Pēc 42 sekundēm ripa otro reiz nonāca "Penguins" vārtos pēc precīza Frederika Gudro metiena no tālās distances - 2:1, savukārt perioda beigās Džeimss Nīls no šaura leņķa trešo reizi pārspēja Mareju ar rikošetu no paša vārtsarga - 3:1.

Scanpix

Noslēdzošajā trešdaļā norisinājās daudz notikumu - gandrīz visi noraidījumi bijuši abpusēji, pieci spēlētāji nopelnīja desmit minūšu sodus, kas summā deva 76 soda minūtes abu komandu izpildījumā. Bet tas notika jau pēc tām, kad rezultāts kļuva 4:1 - Kriss Kunics pa ceļam uz uzbrukuma zonu bija spiests "apspēlēt" savu komandas biedru Filu Keselu, manevrs izrādījās neveiksmīgs un ripa trāpīja uzbrucēja slidās. To uzreiz pārķēra Kreigs Smits, vienatnē aizskrēja pie Mareja un guva savus pirmos vārtus šīs sezonas "play-off". Punktu pielika Matiass Ekholms, ar stipru metienu vairākumā ieraidot ripu augšējā stūrī - 5:1. Spēles režisors uzreiz parādīja "Penguins" otro vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš gan palika uz soliņa līdz spēles beigām, kas noslēdzās ar pārliecinošo Nešvilas uzvaru.

Peka Rinne šoreiz bija pārliecinošs Nešvilas vārtos - tieši viņš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, atvairot 27 no 28 metieniem, bet "Penguins" spēlētāji bloķēja 20 metienus savu vārtu virzienā, līdz ar ko līdz Marejam nonāca "vien" 33 metieni.

Stenlija kausa fināls, 3. spēle

Nešvilas "Predators" - Pitsburgas "Penguins" 5:1 (0:1; 3:0; 2:0)
Vārti: 2:46 Gincels (Kouls, Krosbijs) 0:1, 25:51 Josi (Jarnkroks, Ekholms, vair.) 1:1, 26:33 Gudro (Vatsons, Josi) 2:1, 39:37 Nīls (Arvidsons, Josi) 3:1, 44:54 Smits 4:1, 53:10 Ekholms (Jarnkroks, Sizonss, vair.) 5:1
Soda minūtes: 32:44
Metieni: 33:28
Vārtsargi: Rinne - Marejs

Nākamā Stenlija kausa fināla spēle notiks 6. jūnijā Nešvilā plkst. 3:00 pēc Latvijas laika, savukārt uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešami vismāz divi mači.

Stenlija kausa fināla kalendārs

Komandas 1. spēle 2. spēle 3. spēle 4. spēle 5. spēle 6. spēle 7.spēle
Penguins - Predators 5:3 4:1 1:5. 6. jūn. 9. jūn. 12.jūn. (ja nep.) 15. jūn. (ja nep.)